vragen houten roostering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Heb pas een nieuwe roostering geplaatst (verdiep met kamers onder dak)en wil graag weten hoe ik die best -vooral akoestisch- kan isoleren. Welke oplossingen zijn er qua vloeropbouw/types isolatie met het oog op een optimale geluidsisolatie? We willen graag opteren voor parket.

Voor wat betreft de plaatsing: wat verstaat men onder 'zwevende vloer' en waar moet ik vooral op letten bij de plaatsing?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.
groeten,
Yves

Reacties

Beste,

Op de roostering leg je 18mm OSB, daarboven op een 4-zijdig tand en groef isolerende houvezel plaat, waar houten latten tussen passen (bv. Steico of Pavatex). In deze latten wordt de plankenvloer genageld. De latten hangen +- 5mm boven de OSB, waardoor contactgeluid vermindert. De ruimte tussen de balken kan je eventueel volblazen met cellulose isolatie.

JB

NB Ben hier heel tevreden over.

Ik heb een andere vraag omtrent houten roostering.
Eerst was voorzien ni mijn bouw om gewoon welfsels te leggen tussen gelijkvloers en eerste verdiep.
Maar nu ben ik aan het twijfelen waarom ik niet gewoon hout zou gebruiken.
Mijn architecten zijn hier niet zo voor, maar weet iemand misschien een goeie reden of meerdere om het wel met hout te doen ?