PH/LEW en staande leidingen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo Forumers,

Hoe zit dat eigenlijk met PH/LEW en staande leidingen?
Mij lijkt het dat die toch een koudebrug vormen.

MVG,
Frank

Reacties

wat bedoel je met "staande leidingen"?

Walter

Walter,

Ik denk dat hij bedoeld alle leidingen die door de vloer naar boven komen. bv de leiding komende van de regenwater put.

Ik zit met een vergelijkbare situatie, ik ga op de volle grond bouwen en de leiding van mijn regenwaterput komt door de vloer naar binnen.

Da's het verticale deel van de afvoer voor grijs (bad, lavabo) of zwart (WC) afvalwater. Vooral als er meerdere afvoeren op samenkomen, wordt ze verlengd tot boven het dak om zo te voorkomen dat bvb de sifon van het toilet op het verdiep wordt leeggetrokken als het toilet beneden doorgetrokken wordt. Ze steekt boven het dak uit om nare riool/beerput luchtjes buiten te houden.
Doordat het dus een dikke buis (90 - 120 mm doormeter) is die telkens buitenlucht binnen trekt als er een voldoende grote hoeveelheid afvalwater door stroomt, vormt dat volgens mij een niet te verwaarlozen koudebrug. Of moet ze volledig geïsoleerd worden?

MVG,
Frank

Frank,

Daar bestaan toch reeds beluchters voor?
Deze hebben een soort van terugslagklep, wanneer er een vacuum gemaakt wordt door het afvalwater zal deze lucht laten toestromen. Nadien sluit deze terug af.

Mvg
Leo

Bedankt Leo.

Die beluchters kende ik nog niet. Zal eens rondkijken.

Groetjes,
Frank