Remeha Quinta

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik heb mijn vraag eerst gesteld in een bestaande vraagstaart maar krijg geen reacties. Daarom start ik een nieuwe, sorry hiervoor.

Aangezien het budget voor een pelletketel helaas ontoereikend is, ben ik dus aan het uitzien voor een condeserende gaswandketel.
Mijn installateur kwam aandraven met de Remeha Quinta.
Persoonlijk heb ik er nog niet veel over gehoord maar het lijkt me wel een degelijke ketel (op papier). Mijn eerste keuze was een Atag.
Iemand die iets meer weet over deze Remeha Quinta(kwaliteit,service,onderhout,etc..) ?

Bijkomend vraagje; dat rekendblad van Björn, kan ik daar vanuit gaan dat hetgene je uitkomt ook juist is ? Of is dit een benadering en is het veiliger om daar dan nog eens een marge op te nemen ?

Yoeri.

Reacties

Ik ben hier net de offerte aan het uitpluizen (en proberen te begrijpen) en nu heb ik nog een bijkomend vraagje.

Ik zie hier staan Remeha rematic weersafhankelijke regeling Quinta = 808€ (zonder BTW) !! Is dit normaal.
Ik dacht dat bij Atag bv. enkel een buitenvoeler moest aangekocht worden of is dit ook niet zo ?

Yoeri.

Yoeri,

"Bijkomend vraagje; dat rekendblad van Björn, kan ik daar vanuit gaan dat hetgene je uitkomt ook juist is ? Of is dit een benadering en is het veiliger om daar dan nog eens een marge op te nemen ?"

dat rekenblad is net bedoeld om geen (overbodige) marge te nemen. Hoe correcter jij het invult, hoe juister de uitkomst. In het rekenblad wordt trouwens al rekening gehouden met worst-case-scenario van de laagste buitenTp (voor België) en die komt maar enkele uren per jaar voor (en ook dan volstaat een verwarming met het vermogen dat het rekenblad je voorstelt!)

groeten,

Björn (van het rekenblad)

P.S. zoek eens op het forum, er zijn al gebruiksvriendelijkere versies van "mijn" rekenblad in omloop!

Björn,

M'n 'in vraag stelling' was niet als belediging bedoeld.
Ik vind het straf dat je zoiets in elkaar gekregen heb. Ik vroeg dit enkel omdat reeds 2 installateurs zeiden dat dit iets te krap was. Ik zocht dus enkel bevestiging.

Niemand die iets weet over die Remeha-ketel ? Is die dan zo goed ?

Yoeri.

Mijn zus en schoonbroer heeft een energieaudit laten uitvoeren en een vergelijkende studie laten maken tussen verschillende ketels. Deze persoon heeft uiteindelijk de remeha quinta 35 aanbevolen.

De remeha is nu ongeveer een half jaar in werking en ze hebben (in deze beperkte tijd) nog geen problemen.

Ik ben trouwens ook aan het bouwen en wij zullen eveneens kiezen voor deze ketel.

remeha :

modulerende circulatiepomp : energiebesparend in vergelijking met een gewone pomp

geen intern expansievat : dat is goed voor latere herstellingen en eventueel uitbreiden van de CV-kringen
middelmatig goed modulerend...ca. 1/3

nadeel : luidruchtig driewegventiel, telkens bij opstart en afschakelen hoorbaar (3-weg tussen CV en sanitair WW)

goede prijs/kwaliteit

remeha is geen slecht merk, en die moduleren tot 20% van hun vermogen wat maar weinig andere ketels op de markt kunnen!!

MAAR: in een zuid-LEW met WTW (en AWW) zou je normaal niet meer dan 8 à 10 kW nodig hebben voor verwarming dus... de kleinste remeha (5.6 tot 28kW op lage temperatuur) is al meeeer dan voldoende!! als je dan echter wil douchen én afwassen tezamen zonder koud water te hebben moet je wel een externe (zonne)boiler bijnemen.

groeten,
christophe

PS: viessmann en weishaupt hebben nog lichtere keteltjes die ZEKER aan je LEWbehoefte gaan voldoen, van de andere merken weet ik het niet vanbuiten.

Bedankt voor de antwoorden. Blijkbaar toch geen slechte ketel.
Is het ook zo bij andere merken dat je zoveel moet bijbetalen voor WAR ? Ik dacht dat de ketels standaard zo uitgerust waren en dat je wel de buitenvoeler in optie er moet bijkopen. 808€ voor een WAR lijkt mij toch veel, of nie ?

Christophe,

Het is een oude woonst van de periode 1930-40 die ik (zelf) aan het verbouwen ben. We doen ons best maar om echt tot een LEW te geraken, lijkt me toch niet echt te lukken (toch niet met het beschikbaar budget). We komen ongeveer aan een K32, goed voor een warmteverlies van ong. 13kW. De REMEHA QUINTA die bij ons op het programma staat is inderdaad de 25kW ketel met externe boiler (voorbereiding op zonneboiler).
Het enige wat ik misschien nog kan doen is ook eens de prijs opvragen voor de Elco Thision 17kW.

Yoeri.

Beste mensen

Denk toch eens over het volgende goed na :

Welke service biedt Remeha ?
Beschikbaarheid onderdelen ?
Hoe lang bestaat dit merk al ?

Ketel is uit aluminium als ik het goed heb , wat met zure condensaten ?

Let op ! Er zijn weinige installateurs , die door de complexe en diverse toestellen die ieder jaar er weer bijkomen , een service naar herstelling toe kunnen aanbieden op gaswandketels...
Daarom is de klant dikwijls genoodzaakt zich te wenden bij problemen op service fabrikant ! Hoe is dit bij Remeha ???
Volgens mij; weinig of niets ...

Waarom verkopen sommige installateurs dit graag ?
Omdat ze hoge kortingen krijgen op deze toestellen 40tot50%
Bij meer kwalitatieve merken Viessmann en Buderus zijn de kortingen maar een kwakje hiervan...

Het is een keuze die je maakt ...

Wie kan stellen dat hij al 20 of 30jaar een tevreden klant is van Remeha ? -> van Buderus en Viessmann zijn er duizenden !

Thomas

PS
Elco - laat me niet lachen he !
Ze kunnen nog geen deftige stookoliebrander maken , en dat is hun specialiteit
Ervaring met gas(wand)ketels = geen !

Thomas,

Wat jouw favoriet is, weet reeds iedereen hier op het forum. Wat ik vraag, zijn objectieve meningen. Wat van jouw meningen nooit kan gezegd worden.

Heb je trouwens ooit al de moeite gedaan om een andere ketel dan Viessmann of Buderus van dichtbij te bekijken en de moeite gedaan om ze iets beter te leren kennen ? Wat is er trouwens mis met een nieuw produkt ? Vroeger was isolatie ook slecht volgens de "kenners", nu zit het er bij sommige nog ingebakken. Heb de indruk dat jij ook zo'n type bent.

Om trouwens op enkele van jouw vragen te beantwoorden:

1) Volgens mensen die uit ervaring spreken, kan er niet geklaagd worden. Er zijn altijd mensen met een slechte ervaring. Ik weet er persoonlijk 1 met een héél slechte ervaring van Viessman !

2) Beschikbaarheid van de onderdelen, daar kan ik niet op antwoorden omdat ik eigenlijk nog niemand gehoord heb die nieuwe onderdelen nodig had. Kleine pannes in de opstartfase werden telkens opgelost.

3) Remeha bestaat reeds 65 jaar. Wat betreft ervaring met gasketels denk ik niet dat Nederland moet onderdoen voor Duitsland.

4) De WW is vervaardigd uit gietaluminium in monobloc (geen naden dus) Zij geven trouwens 2jr omnium waarborg op de ketel en 10jr op de WW ! Bij Viessman zie ik nergens openbaar een garantieperiode staan, veronderstel dus dat het de wettelijke 2jr zal zijn.

Jij gaat dus beweren dat Viessmann en Buderus al duizenden referenties hebben van mensen die al 20 a 30jr hun 'condensatie gaswandketel' hebben !? De condensatietechniek staat gewoon nog in z'n kinderschoenen !

Yoeri.

PS Elcomat... over de service kan inderdaad nog gediscussieerd worden maar over de mogelijkheden en de werking van de Thision denk ik dat je maar weinig kunt aanmerken. Tenminste als je ooglappen van jouw eens zou afdoen Thomas.

Viessmann heeft reeds ongeveer 15 jaar condensatieketels beste...

Remeha kan misschien 15jaar bestaan , ik ben er in Belgie nog geen enkele tegengekomen !
In Nederland heeft men een politiek van z'n gaswandketel ieder 10 max 15jaar te gaan vervangen ... van waar zou dit komen ?

Als ik de kostprijs zie van zo'n Remeha ... daar kan je geen supergoed toestel voor kopen ,sorry !

Waar zit de service dienst van Remeha ? volgens mij geen , of een ondermaatse

Volgens mijn weten is Inox nog steeds veel sterker dan Aluminium
Welke problemen zijn er reeds niet geweest met alumium radiatoren (zoals Alutherm ?)
Aluminium = meer uitzetting = kans op lekken = zuurstof in uw systeem binnentrekken...

Het is inderdaad ieder z'n favoriet

Viessmann en Buderus is misschien ook niet meer wat het was , maar toch nog steeds de betere !

Thomas...t ging over de kwaliteit...
en die is goed.
En wat de service betreft? Geen problemen...kunt ze zelfs uit hun bed bellen voor een onderdeel.
Probeer dat maar es bij de gemiddelde fabriekant.

En wat uw voorkeur heeft is duidelijk...maar graag iets meer objectieviteit.

Thomas,

er zijn meer merken die ketel verkopen , en van een gedeelte hiervan zijn de naam niet zo gekend. Nadeel hiervan is niet dat deze altijd slechter zijn, maar door dat ze onbekend zijn , onbemint zijn.
Veel mensen kopen uit principe merken waar ze veel van gehoord hebben.

Een voorbeeld is V......t zeer bekende naam, lagere prijs dan zijn betere concurente, maar niet zo'n goede kwaliteit.
Deze wordt veel verkocht door zijn naam en grote korting naar de installateurs toe ondanks dat er betere op de markt zijn.

Om dan de mensen te overtuigen dat ze beter een ander merk kiezen is moeilijk , zeker als dat merk niet zo bekend is.

Koop u een Daalderop Combifort, hoort bij de top van de gaswandketels!!!

ik ben service engineer en werk heel veel ketels af per jaar, puur service en onderhoud. en geloof mij remeha is top! goed product goede prijs geen gezeik werkt t niet dan staan ze meteen klaar. als ik ergens niet uitkom is t een kwestie van bellen en als t telefonisch niet lukt komt er een monteur van hun GRATIS. ik heb ook al enkele cursussen gehad die zijn er ook gratis. dus wat mij betreft een dikke tien. ps bij de quinta serie kun je er een module aanhangen zodat je alles vd ketel kunt uitlezen en programeren enz. dit werkt ook mooi.

Welke service biedt Remeha ? goede service
Beschikbaarheid onderdelen ? dag en nacht dienst.
Hoe lang bestaat dit merk al ? lang

Ketel is uit aluminium als ik het goed heb , wat met zure condensaten ?

geen probleem want dit is geen blik aluminium maar gegoten
aluminium

Hallo,

Ik ben een all-round installateur van beroep en heb al vele ketels geplaatst en onderhouden. Ik heb zelf een Remeha Quinta 28c en deze doet het al vier jaar zonder problemen.
Veel ernstige/dure storingen kent de Quinta in het algemeen niet. Als u hem onder normale omstandigheden 1x per anderhalf jaar schoon laat maken door een erkent installateur. Verzeker ik dat u er veel plezier aan heeft en een ketel waarbij u waar voor uw geld krijgt!

Wat het weersafhankelijk stoken betreft kan er gewoon een buitenvoeller op de ketel worden aangesloten samen met een simpele aan/uit thermostaat en hij stookt dan op de interne stooklijn van de ketel die ook heel makkelijk aan is te passen.

Nog meer vragen?

Nog even iets toe voegen...

Remeha heeft zoals al eerder genoemd:

Een GRATIS hulp lijn voor storingen
Als u er niet uit komt komen ze GRATIS zelf langs

Remeha bestaat al 65 jaar met name in de ketels boven de 100KW zijn ze erg bekend. Loop in nederland een groot gebouw binnen en er staat een remeha ketel.

Wij hebben ook een remeha quinta ketel (al zo'n jaar of 3) en zijn op zoek naar een onderhoudstechnieker. We lieten een offerte opmaken door een firma via onze installateur, maar we vonden dat onderhoud veel te duur (230 euro per jaar!).
Wie kent adressen van onderhoudsfirma's die Remeha goed kennen en kunnen onderhouden?

Wij hebben zelf een quinta remeha laten plaatsen( 3 jaar geleden) en zoeken iemand voor het onderhoud. Het aanbod dat binnenkwam via onze installateur vonden wij zeer duur (zo'n 230 euro per jaar), wie ons iemand kan tippen? Wij wonen in Oost-vlaanderen.

Het is trouwens een prima ketel. ik denk dat regelmatig onderhoud kan zorgen dat hij ook 'top' blijft.

Alvast dank!