offerte vloerverwarming op gas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen,
Nog maar eens een draadje over vv.
Ik heb net een offerte gekregen via firma uit Gentse.
De vloerverwarming zelf is van Radson (type Vitesse TK) evenals de radiatoren (Radson Integra) voor bovenverdiep,
bijkomende thermostatische kranen van Heimeier,
nog wat onderdelen van Giacomini en belangrijkst: de condensatiewandgasketels van Bulex (Thermomaster F2P) (F28, 8-29Kw), gekoppeld aan buitenvoeler.
Ketels omdat we geopteerd hebben voor een aparte ketel voor vloerverwarming en één voor sanitair water en radiatoren op eerste verdiep. (deze wordt op zolder boven badkamer/inloopdouche geplaatst)

Het betreft uiteraard een doe-het-zelf pakket met ondersteuning op de werkvloer en gaat ons een goei 5800euro kosten.

Bijkomend werd mij afgeraden om PUR schuim te laten spuiten omdat de tackerplaat waar de vv-buizen op worden bevestigd genoeg zou isoleren. Materiaal is combinatie van platen opgebouwd uit geexpandeerd polystyreenschuim (volgens din18164) en gerasterde folie met een R-waarde van 0,63m² K/W) => geen noippenplaatsysteem)
Thermische geleidbaarheid van 040 (W/mk)
Is 25mm dik
De gebruikte VV buizen zijn 17mm DiffuPex buizen (veredeld polyethyleen - PE-Xa) met zuurstofdiffusiescherm.
Ik zit in principe ook nog met een uitvullaag van 4cm thermogran (thermische uitvulcement.
Met warmtegeleidingscoëfficiënt lambda = 0,060W/mK (WTCB DE 73429),
Drukweerstand min. 3,1 kg/cm² (WTCB DE 78B169),
Volume massa: 370 kg/m³,
en Akoestische Verbetering van 22 dB bij 500 Hz.

Iemand opmerkingen-raadgevingen. Ben leek op dit gebied...
(ps: gedetailleerde offerte te verkrijgen via PM of email.)

Reacties

Wij hebben onder diezelfde tackerplaat (die volgens mij 3 cm dik is) nog 6 cm EPS gelegd, dus in totaal 9 cm. Op de verdieping hebben we enkel de tackerplaat gebruikt zonder EPS eronder. Gespoten PUR krijg je nooit mooi vlak. Boven onverwarmde ruimten of op volle grond lijkt enkel de tackerplaat mij ruimschoots onvoldoende als isolatie.

Die EPS en tackerplaat leggen is makkelijk zelf te doen, best een leuk werkje.

http://users.pandora.be/dewachter/Bouw/slides/197.html

http://users.pandora.be/dewachter/Bouw/slides/200.html

Wout

Hallo Wout, bedankt voor de link! Jullie zitten ook met een vide zie ik op de foto. Welke ketel hebben jullie er aan gekoppeld? Zijn er bepaalde zaken waar er zeker moet worden op gelet bij het plaatsen van de vv? Ik zag dat er hier en daar een onderbreking voorzien is (uitzetvoeg?). Het aankoppelen van de collectoren, is dat ook goed zelf te doen?
Alvast bedankt voor de reactie!
Mvg,
Andy

Andy,

ketel is een Viessmann Vitodens 300, 4,2-13 kW, 16 kW voor warmwater. Boiler is een Solarfocus TS-B van 320 liter.

De onderbrekingen zijn inderdaad uitzetvoegen. Aankoppelen aan collector heb ik niet zelf gedaan, maar echt moeilijk zag het er niet uit. Je hebt er alleen een klein gereedschapje voor nodig om het uiteinde van de buis mooi recht te maken en de mantel af te schuinen, ik dacht dat ze dat 'chaflaneren' of zoiets noemen.

Bij het leggen van de buis van de vloerverwarming heb ik onze onvolprezen installateur slechts geholpen als dommekracht. En als alle materiaal aanwezig is en iemand zegt wat je moet doen (bijv. plaatsen uitzetvoegen) dan is er geen kunst aan...

Wout

Ligt iets anders hier bij ons. Laat ons zeggen dat de groothandel hier een bouwpakket kom afzetten met instructies weliswaar (hoop ik toch)
't Is de bedoeling dat ik het allemaal zelf doe behalve het opstarten van de ketel...