dakisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo allemaal!

als zelf bouwer(de meeste dingen toch),vroeg ik me af welke dakisolatie ik het best gebruik onder een biplexplaat ja jullie horen het goed een biplexplaat!
gewoon op welke manier isoleer ik zodanig met deze plaat dat er in de zomer toch zeer weinig warmte doorslag is dat is mijn vraag en dat het tevens ook heel goed geisoleerd is
ik zit tussen kepers te isoleren van 8en halve cm dik en wil eerst tussen de kepers isoleren en daarna nog over de kepers wat zal ik gebruikezn het beste?

dank jullie bij voorbaat
groetjes de stef

Reacties

Ik ga naar alle waarschijnlijkheid vlas isolatie gebruiken, ook vooral om warmte doorslag te vermijden.

Eerst heel lang gedacht om cellulose vlokken te nemen maar da kunt ge zelf ni plaatsen en dus moet ge nog werkuren betalen waardoor het redelijk wa duurder wordt. ge hebt het ook in platen die ge wel zelf kunt plaatsen maar die zijn nog een pak duurder dan de vlokken waardoor ge uiteindelijk nog nen hoop geld kwijt gaat zijn.

vandaar dus vlas isolatie bij mij. prijs situeert zich +/- exact tussen die van klasieke materialen en die van cellulose. En de warmtebufferingscapaciteit zou nog steeds een pak beter zijn dan bij de klasieke materialen.

Hallo,

Ik ga denk ik werken met Houtflex, maar vraag me nog wel wat af of de meerprijs t.o.v. rotswol wel de moeite waard is.

groetjes

Ik daar ook al zitten over informeren; vlasisolatie zelf plaatsen en papiervlokken laten plaatsen kwam ongeveer op dezelfde prijs bij renovatie (minder btw), wel enkel met inblazen. Voorbereidend werk moet je zelf doen; vakken maken, afplakken,...

Iets van een 80€/m3 als ik het mij goed herinner, maar ben niet meer helemaal zeker.

kan iemand me de prijzen bezorgen van vlasisolatie??? Van verschillende diktes??

kan iemand me de prijzen bezorgen van vlasisolatie??? Van verschillende diktes??

6cm vlas: 5.67€/m2
8cm " : 7.2€/m2
10cm " : 8.98€/m2
12cm " : 10.77€/m2

Prijzen zijn inclusief BTW. De leverancier stuur ik wel via mail aangezien ge hier geen namen van firma's moogt noemen.

Stef en DigitalOverdose,

Isolatie zelf plaatsen, allemaal goed en wel...
Toch volgende bedenking:
- BTW tarief is lager als je het laat doen (en dat scheelt een pak)
- er is ook nog zoiets als professionaliteit, de aannemers die ik ken hebben echt wel de nodige kennis en vakkundigheid.
- Isolatie moet zeer goed aansluiten of je zit met koudebruggen
- De prijs voor cellulosevlokken valt zeer goed mee. er wordt hier gesproken over 80 euro/m³. Dat hangt allemaal af van de dikte en vereiste densiteit. Dus van werf tot werf verschillend.
- Er zijn ook aannemers die ook de uitdikking van de balken (kepers) doen, de luchtdichting plaatsen, afwerking met Fermacell ed.
Adres bij mij via mail te bekomen.
- Bij mijn aannemer kan je de kosten drukken door zelf mee te helpen.

Ik ben ook wel overtuigd dat papiervlokken laten inblazen voordeliger kan zijn. Maar compartimenteren laten doen bij een renovatie lijkt me wel kostelijk.
Ik denk niet dat ze daar een vaste prijs voor zullen geven maar per uur zullen willen werken.

Zo'n oud dak met kepers van 7cm, daar is toch wat werk aan om deftig uit te dikken.

Ik kan dit ontkennen.
Daar wordt wel degelijk een vaste prijs voor gegeven.
Aannemer komt eerst bij jou kijken en meten en maakt dan een vaste offerte.
Geen verrassingen achteraf dus.

Bovendien kunt ge, bij voldoende dikke isolatie, geplaatst door een aannemer, dit ook nog eens aftrekken van de belastingen. Voor maximum 40 % en voor maximum 1280 EUR. Misschien toch ook wel meerekenen ?

Inge,

"- BTW tarief is lager als je het laat doen (en dat scheelt een pak)"

Dat geldt natuurlijk enkel als je woning ouder is dan 5 jaar, dan betaal je inderdaad 6 % BTW wanneer de werken door een geregistreerd aannemer worden uitgevoerd.

Zowel bij nieuwbouw als wanneer je zelf je materiaal gaat kopen in de handel, betaal je 21 % BTW.

Wout

Weet ik ook wel.
We waren echter aan 't praten over een renovatie.

En ik ken niemand die een huis van minder dan 5 jaar oud laat renoveren. Zou zonde zijn van de kosten die de nieuwbouw met zich heeft meegebracht...