Ramen met Buitengevel isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

Heeft iemand detailtekeningen hoe je ramen in buitengevelisolatie moet plaatsen.

Opdat ik de ramen in de isolatielaag wil bevestigen zullen de ramen op de muren bevestigd worden, en niet in de raamopening zoals meestal gebeurd met buitengevelisolatie.

Gtx, Pierre

Reacties

Vergeten te vertellen, isolatie zal 15 cm zijn.

dit is de link van je foto, ik neem aan dat je die info hebt...

http://www.bine.info/templ_main.php/gebaeude/wohnungsbau/297/link=clicked&search=&broschuere=&cd=&buecher=&foto=/

dit is eentje van phi

http://www.passiv.de/04_pub/Literatur/HiWin/HiWin_An-TB-A.pdf

dit is van rehau: ook een paar tekeningen

http://www.rehau.de/files/Architekten-Prospekt_Passivhaus_793710.pdf

met een spouwmuur moet ik je het antwoord schuldig blijven, maar als je iets vind wil ik het graag weten

Bedankt paul,

het zijn vooral tekeningen zoals in je laatste link die ik zoek. Detail tekeningen, in jouw links staan ze zo niet in detail (met uitleg).

Ik vraag me af waarom ze isolatie onder de vensterplank binnen plaatsen, dat is daar toch niet nodig?

Gtx, Pierre

Pierre

Omdat de vensterbank nooit perfect aansluit en je op die manier een koudebrug creert. Ook de profielen isoleren niet perfect.

Hans

Hi Hans,

Ik zie die koudebrug niet? De rechtste vensterbank sluit toch enkel aan de warme zijde van het raam en op de muur. Beide zijn toch goed geïsoleerd, waar is dan de koudebrug?

Want als de vensterbank daar een koudebrug is, dan is heel de muur een koudebrug?

Sorry, ik zie het niet. Help.

Gtx, Pierre

Pierre

Ik probeer het uit te leggen, maar als ik het met m'n vinger kon aanwijzen zou het makkelijker zijn, dat mochten ze nu voor mij eens uitvinden
Het gaat in de eerste plaats over de ruimte onder de buitentablet, deze krijg je (althans ik) nooit mooi opgevuld. Denk nu de isolatie onder de binnentablet weg, de tablet ligt dan op de stenen binnenmuur. Er is nu geen rem meer tussen binnentablet, muur en de ruimte onder de buitentablet. Vergeet ook niet het staalprofiel waarop de raam rust, deze draagt in belangrijke mate bij aan het effect.

Hans

Bedankt Hans,

Kon bijna daar maar zijn. Ik had het moeten weten. Om zeker te zijn heb ik een afdruk gemaakt met mijn fles ketchup. Met mijn vinger ging het ook niet

Zijn er geen alternatieven? Als de buitenkader van de ramen breder zou zijn dan zou je de buitenkader in de isolatie plaatsen.

Ik had verwacht dat het raam en de muur meer zouden overlappen. Zou het ook gemakkelijker maken om het luchtdicht te maken.

Heb je dat probleem ook niet aan de zijkanten en boven?

Gtx, Pierre