Vacuümcollectoren + dubbelwandige boiler ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met deze combinatie ?
Wil namelijk mijn bestaande dubbelwandige RVS boiler, een Viesmann Horicell, gebruiken in combinatie met Navitron vacuümbuiscollectoren.

De vacuümcollectoren bestaan uit 60 heatpipes, 30 heatpipes per collector, waarvan iedere collector zo'n 1.5 liter water bevat. Inhoud van de dubbele boilerwand bedraagd zo'n 8 liter en de te verwarmen watermassa zo'n 200 Liter.

http://www.navitron.org.uk/solarheat/solar.doc

Groeten, Sabrina

Reacties

kies voor viessmann , maar horicell boiler beschikt over geen verdere naverwarming...

in principe voor een goed systeem moet je gaan voor viessmann boiler met 2verwarmingsspiralen

Je zult een boiler moeten bijplaatsen of een nieuwe boiler met 2 warmtewisselaars plaatsen.
Voor zonneênergie moet je een staande boiler hebben om optimaal gebruik te kunnen maken vna de stratificatie van warmte.
Waarom kies je voor vacuumcollectoren? Ik heb bij onze nieuwbouw ook lang getwijfeld en uiteindelijk besloten voor gewone vlakcollectoren (Viessmann Vitosol 100) omdat het rendementsverschil zeer zeer klein is. Vacuum zijn beter voor difuus zonlicht, maar hebben wij niet veel vanwege de wolken.

Cabrio, Thomas

Een staande boiler heeft inderdaad een betere stratificatie, maar de rest van je uitleg klopt niet, vacuumbuizen hebben net een slechter rendement bij diffuus licht. Anders zou vacuum hier veel inetessanter zijn, wij hebben meer difuus licht.
Maar veder ben ik het ook met je eens dat vacuum een onzinnige uitgave is.

hans