PV instalatie voor 4000€ mogelijk?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Als het over PV panelen gaat, dan zie ik altijd dat het al gauw over instalaties gaat met tientallen panelen die samen een paar duizend Wp produceren die al snel een stuk boven de 10.000€ uitkomen. Voor vele mensen nog altijd een hoop geld dat niet snel bijeen gespaard is.
Nu vroeg ik me af of het ook mogelijk is om bij leveranciers een kleinere instalatie aan te schaffen, bijvoorbeeld van maar 500Wp en voor een meer schappelijke prijs van een paar duizend € of ietsje meer.

OK, in totaal moet ge daar ni van gaan verwachten dat ge netto meer gaat produceren dan verbruiken maar het lijkt me toch al een mooi begin om met PV panelen kennis te leren maken en een mooie aanvulling op wat ge nog van't net trekt.

Dus ja, kan dit en is dit een goed idee? En wat is ongeveer de prijs van een PV paneel van ongeveer 100Wp?

Reacties

En ook nog de vraag of PV panelen van verschillende merken zomaar samen kunnen werken in 1 PV instalatie. kwestie dat als er later nog eens centjes zijn, je makkelijk kan uitbreiden zonder noodzakelijk naar hetzelfde merk te moeten blijven gaan.

heb het hier eerder al beschreven! zonder resultaat!!!!!!

als we nu eens samenkomen met bv 10 mensen (of meer)en elk wil een pv istallatie van om en bij de 1000w dan kunnen we zo bij een leverancier beter prijzen bekomen.

heb vriend die invoerder is van electronica onderdelen en die zou als groothandel volgende maand naar Intersolar 2006 gaan en eens kijken wa daar te koop is voor redelijke prijzen.(kleine installaties voor doe hetzelvers)

laat hieronder jullie interesse blijken of contacteer me

en ik speel da door naar vriend

alvast zonnige groeten

Zeker interesse.
Mon

Ik ben ook wel benieuwd

Lijkt wel interessant.
Ik wil wel meer details weten.

Laat ons weten hoeveel korting we zouden kunnen krijgen.

Wat is de typische winstmarge op PV?

je mag mij ook aan het lijstje toevoegen.

mvg,

KarelW

voor onder de 4 euro per wp incl. btw en incl. plaatsing mag je mij er ook bij zetten voor een 500 a 1000 wp (let op wel in NL sorry...)

Mvg Arnold

heb ook interesse..

Ik ben vrijblijvend geinterresserd

Voor de Limburgers:
Leopoldsburg gaat een zonneslag organiseren waarbij inwoners, en eventueel niet inwoners, samen zonneboilers en PV-systemen gaan aankopen. Provincie Limburg gaat iets uitwerken naar volgend jaar toe (zie centrum duurzaam bouwen).

Roel

Inderdaad Roel,

De firma's zijn ondertussen geselecteerd door de verschillende werkgroepen (PV en boilers) en gisterenavond was de laatste infovergadering.

De korting voor een thermisch systeem kan oplopen tot 20% ( bij voldoende deelnemers) Voor PV is er een korting van 15% mogelijk.

Mensen uit Leopoldsburg (of de omgeving van..) die interesse hebben kunnen voor meer info mailen naar

zonneslag@skynet.be

dirk

ik zou ook graag op de hoogte blijven van de mogelijke gezamenlijke bestelling van panelen !
thanks,
otis

Je mag mij ook op de hoogte houden.
Groeten,
Rudy