flammex dampscherm of bouwfolie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik moet een bestelling doen om mijn dak te isoleren. Als dampscherm heb je de flammex van Isover.Waar ze de isolatie verkopen stelden ze voor dat een bouwfolie ook goed is. Het verschil in prijs is wel groot nml 90 € voor een rol bouwfolie. De fammex folie zou mij 320 € kosten. Is de bouwfolie even goed kwa sterkte of zou die kunnen scheuren na een tiental jaar?

Graag dringend een antwoord
MVG,
Alain

Reacties

Een rol flammex van 50m² kost normaal iets van een 50€ dacht ik.
En daar zou ik nu niet op besparen, flammex is echt wel beter dan bouwfolie.
Je moet ze maar eens naast elkaar leggen.

Mvg
Leo

Bedankt voor de reaktie Leo, dat klopt 1 rol kost 53 €, moet er 6 hebben dus 320 € t.o.v. 1 rol bouwfolie van 300 m2 kost 90 €.
Wil dit gerust betalen als de levensduur groter is.Als het gewoon is om dat flammex iets brandvertragend is en de kwaliteit dezelfde is (het is beide polyethyleen) is het verschil van 230 € toch al redelijk.

Groetjes Alain

flammex dampscherm van 50m² voor 50€,

waar koop je deze rollen voor deze prijs?

bedankt voor de reactie

'k Heb hier net prijs gekregen voor 1 rol flammex 81 € 50 m2

Echter bij een andere prijsofferte zat er als dampscherm isover vario, met als prijs 187 € voor 60 m2;
toch wel een serieus prijsverschil denk ik, is dit 2de dan zoveel beter?

Mijn idee was om 14 cm isoconfort (+- 6.7 €/m2) + apart dampscherm (niet onderbroken), om zo geen luchtdoorstroming te hebben te plaatsen. Maar als je alles bij elkaar telt zit ik toch wel met een veel duurdere isolatie dan de spijkerflensdekens (met dampscherm aan) die ze voor pakweg 4,5 €/m2 verkopen. Ik heb op de meeste plaatsen dezelfde keperafstand.
Wie weet raad ?? Toch beter de 1ste duurdere oplossing of isolatie met dampscherm aan??
Weet er trouwens iemand of het apart dampscherm en de kleefband ook in aanmerking komen voor de Vlaamse isolatiepremie?

Ik denk dat je het best kan werken met isolatie en dampscherm afzonderlijk. Je kan dan het dampscherm over een veel grotere oppervlakte laten doorlopen.

Of er een verschil is tussen bouwfolie en de flammex?

De flammex is brandvertragend. Daarnaast zou je moeten zien hoe dik de bouwfolie is en hoeveel trek en scheurweerstand het heeft.

Puur technisch zijn beide polyethyleen dus is de werking hetzelfde.

Patrick,

Een hellend dak, niet waar?

Die Vario moet je alleen nemen als je een onderdak hebt dat zeer weinig
dampopen is. Het zorgt ervoor dat de damp die er in de winter inkomt langs
dezelfde weg weer uitgaat in de zomer. Het is een kopie van de proclima DB+. Je
onderdak moet als het kan meer dampopen zijn dan je dampscherm. Anders kies
je Vario of DB+.

Als dat niet nodig is kun je gerust de flens-isolatie kiezen als je de naden maar
goed dichtplakt. Je moet zeker tot tegen het onderdak isoleren, anders heb je
kans op condens door onderkoeling.

Beste,

Bouwfolie als dampscherm lijkt me geen goed idee. De dampdiffusieweestand is bijlange niet zo goed en de duurzaamheid van het luchtscherm is ook een groot verschil.  Isover flammex is momenteel het enige polythyleen luchtscherm die ook brandvrij is.

 

Groeten Deiso bvba

mooie reclame van bedrijf die website niet werkt ?

 

 

deiso

wat jij beweert klopt volgens mij niet, dampdiffusieweerstand van bouwfolie is oneindig (als er geen gaten in zitten), dus vele keren dichter dan bv flammex e.a. 

waarmee ik nog niet wil beweren dat een bouwfolie beter is!  integendeel, een goed dampscherm (of eerder damprem) is zeker de betere keuze.

ik heb hier geen stuk flammex liggen, anders kon ik het eens testen op brandvrijheid.  maar het is zeker niet brandvrij zoals jij beweert, het is een zelfdovende PE-folie, en dat maakt in de praktijk geen verschil uit, het zal net zo goed branden als eender welke ander dampscherm of damprem.  heb het even opgezocht, brandveiligheid klasse E volgens EN13501-1, wat overeenkomt met normaal ontvlambaar, dus de oude B2, dit volgens hun technische fiche op   http://www.isover.be/UserFiles/document/TF%20Flammex%202009.pdf. 

ben ook even bij een paar concurrenten gaan kijken, ook intello van proclima, tacoklima van d-tack en majpell van siga hebben dezelfde klassificatie.

als jij jezelf geloofwaardig wil laten overkomen, gelieve dan op te letten met wat je hier schrijft.  we zijn hier niet een hoop amateurs die je eender wat kan wijsmaken, velen zijn hier behoorlijk goed geïnformeerd!

hans d

Ik moet je inderdaad gelijk geven hierin, ik was wat te snel in mijn reactie. 

In een gekende doe het zelf zaak verkopen ze zelfs afdekfolie voor schilderwerken als dampscherm, bouwfolie en afdekfolie. Best niet gebruiken dus en kiezen voor een dampscherm die ervoor gemaakt is.

Isover flammex, zelfdovend is een feit, brandvrij is inderdaad een andere zaak.  Maar je kunt het niet laten branden zonder het te voeden met vuur.

Het toeval moet lukken dat ik onderstaande tekst pas gelezen had op het net. ( maar nader bekeken is dit wellicht een oudere versie )

Groeten Deiso bvba

TOEPASSING

Dit dampscherm biedt de oplossing voor de realisatie van een

damp- en winddichte constructie. Bovendien is Isover flammex,

tot nu toe, het enige polyethyleen dampscherm met een

A1-classificatie inzake brandveiligheid (Norm NBN S 21.203).

Isover flammex biedt dus een dubbele garantie : dampdichtheid

en brandveiligheid.

PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Samenstelling

Brandwerende witte polyethyleenfilm.

Dikte : 0,180 mm (± 3 %)

Kleur : Halfdoorschijnend wit

Brandveiligheid

B1 volgens DIN 4102

Klasse A1 volgens NBN S 21.203 (PV nr. 6261)

Klasse 1 volgens NEN 6065

 

tja, de enige norm die nu telt is de EN, en die zegt klasse E (het vroegere normaal ontvlambaar). 

natuurlijk gebruiken ze nog graag oudere nationale normen, omdat hen dat beter uitkomt.  want die waren heel dikwijls het resultaat van lobbywerk.  want geef toe, de ene norm zegt klasse A1, de andere klasse B1 en de EN zegt klasse 5 (=B2).  daaraan zie je wat lobbywerk vermag.  dat is een beetje hetzelfde met isolatiematerialen, cellulosevlokken zaten vroeger ook in normaal (B2) of zelfs makkelijk ontvlambaar (B3), polystyreen was dan weer B1 of moeilijk ontvlambaar.  net hetzelfde verhaal, hou maar eens een aansteker aan EPS, dat brandt vanzelf.  maar met een aansteker cellulosevlokken aansteken en laten branden, dat lukt niet, ondanks de slechtere brandklasse.  wat zelfdovend betreft, ik zal morgen eens een paar testen doen met de verschillende types.

maar verder zou ik eerder kiezen voor een damprem zoals de eerder al genoemde types, ook isover heeft de vario, ook een damprem en geen dampscherm.

hans d