Stadsverwarming ombouwen naar zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi allemaal,

Wij hebben net een nieuwbouwhuis gekocht en inmiddels wonen we er al een paar maanden.

Wij hebben een hoop ellende met de stadsverwarming.
Zeer hoge verbruikskosten ondanks niet gestookt te hebben, namelijk alles uit moeten zettn voor 6 weken wegens aanleg natuurstenen vloer. Ook alles boven uitgezet, want we kregen een hotspot in de gang beneden en namen geen risico op scheuren van de vloer.

Hoge stookkosten is ook niet te zoeken in hoge lucht vochtigheid. De luchtvochtigheid was namelijk veel te laag.
We hebben diverse hygrometers geraadpleegd. Omdat we boven hardhouten planken vloer wilde leggen. De luchtvochtigheid lag tussen 29% en 45% continu.

Ondanks er op dit moment geen behoefte is om te stoken nog steeds hotspots in de vloer bij de meterkast. Vloerverwarming staat op 15 graden, lager kan niet.

Dus in onze ogen om van deze vervelende stadsverwarming af te komen is zelfvoorzienend te zijn, door middel van zonnepanelen en zonneboiler.
Is dat mogelijk?? We hebben een vloerverwarming oppervlak van 55m2 en totaal oppervlak van 75m2 met radiatoren met een thermostaatknop.

Is het uberhaupt mogelijk het systeem zo aan te passen dat we de stadsverwarming niet meer nodig hebben. Dus ook de vastrecht kunnen afschaffen?

Heeft iemand er ervaring mee?

Alvast bedankt,

Pauline

Reacties

Beste,

Stadsverwarming (het nuttig gebruiken van afvalwarmte) is ecologisch gezien één van de betere manieren om met energie om te gaan.

Je energiebehoefte voor 100% proberen te dekken met zonneënergie is economisch noch ecologisch zinvol.

In december en januari ... wanneer je de warmte nodig hebt ... dan is de zon er meestal niet !!

Het lijkt mij eerder aangewezen om uw installatie eens grondig na te (laten) kijken, en eventueel aan te passen, zodat ze beter regelbaar is, en zodat het verbruik correct kan gemeten worden.

Als je de verwarming uit zet mag er toch geen verbruik zijn !

dirk