aanbrengen gyproc platen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

kan mij iemand vertellen hoe ik gyproc platen moet aanbrengen
ik zou graag weten hoeveel vijzen ik moet bevestigen per plaat, of op welke afstand ik telkens een schroef moet bevestigen

merci

Reacties

kijk eens op de site van de firma zelf, die firmas zijn doorgaans zeer gul met het verstrekken van informatie omtrent het gebruik van hun produkten.

hangt er vanaf tegen de muur of blafond,voor het blafond heb ik alle 45cm een keper,of beter gezegd schaliebard van 15cm geplaatst,en per schaliebard vier schroeven in platen van 120cm breed

Jali,

je kan bij de DHZ-zaak een "Doe-boek" van Gyproc gratis afhalen. Daar staan alle mogelijke toepassingen duidelijk in uitgelegd met foto's en ook een overzicht van alle materialen en toebehoren. Een aanrader als je met gyproc aan de slag wil.

Wout

hangt er vanaf tegen de muur of blafond,voor het blafond heb ik alle 45cm een keper,of beter gezegd schaliebard van 15cm geplaatst,en per schaliebard vier schroeven in platen van 120cm breed

Voor gyprocwanden worden typisch de platen van 120 cm breed gebruikt. 60 cm breed bestaat ook maar is stukken minder sterk. Ook de "handyboard" is een typisch dhz-product waar ik absoluut geen voorstander van ben. Liefst dikte 12,5mm (of zoals bij ons aan bijde zijden van de metalstut 2 platen van 12,5mm) gebruik liever niet de dhz platen van 9,5.

Je plaatst je stuts om de 60 cm dus 1 ganse en 2 halve stuts per plaat.

Schroeven plaats je op elk steunpunt ongeveer om de 20 cm. Als je met dubbele beplating werkt (veel sterker, betere akoustische demping) mag je voor de 1e plaat wat minder schroeven gebruiken. Zorg er voor de 2de plaat wel voor dat je schroeven voldoende lang zijn om door de 2 platen uit te geraken!