Vloerisolatie vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij twijfelen tussen PUR schuim en Isobet als uitvullaag onder vloerverwarming. Onze vloeropbouw is als volgt:

volle grond
vloerplaat in beton
5-6 cm uitvullaag die tegelijk enige isolatie is
7-8 cm chape met daarin de buizen van vloerverwarming
keramische tegels

PUR heeft de beste isolerende waardes, maar is ook 3 keer zo duur. Wanneer we zouden toekomen met Isobet verkiezen we dus deze laatste. We willen echter ook voorkomen dat we onze vloer te heet moeten "stoken" om het voldoende warm te krijgen.

Kent er iemand de exacte vereisten voor vloerisolatie onder vloerverwarming? Ik ben al een tijd op zoek naar de "minimum lambda waarde".

Reacties

Als je moet kiezen tussen deze beide , kiezen voor PUR ipv isobet. Je wil toch niet de onderliggende gedeelte opwarmen.

zoals bij vele soortgenoten zoals isolatie beton, isobet, argex korrels enz. krijg je maar een goede isolatie waarde indien de dikte groot is . Het spijtige van PUR is dat deze niet zo milieu vriendelijk is en duur. Het beste was geweest dat je meer vloeropbouw had dan kon je eerst de leidingen weg werken en dan isolatie plaaten leggen van PS of zo (bv 10cm dik) en dan je vloerverwarming.

Als het niet anders kan, zéker PUR kiezen. In het andere geval je vloeropbouw aanpassen en eerst uitvullen en dan isoleren met bv 10cm EPS (best nog meer)

groeten,
Nicolas

Wij hebben ongeveer dezelfde vloeropbouw en gaan ook vloerverwarming toepassen. Wij hebben ervoor gekozen om PUR te laten spuiten omdat dit de beste keuze is naar isolatie toe.

Voor ongeveer 80m² zijn wij 1700€ kwijt voor 6cm PUR. Het PUR wordt ook nog vlak geschuurd voor de vloerverwarming. Het heeft ook als voordeel dat je meteen kan beginnen met het leggen van de vloerverwarming. DIt was voor ons ook heel belangrijk omdat we nogal een krap tijdschema hebben.

Tenslotte zal je het prijsverschil toch terug verdienen met je lagere stookkosten.