zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik reeds op een vermeldt dat wij gaan investeren in een zonnegascombi van atag , nu ondanks alles hebben wij nog twijfels over de zonnepanelen , en het aantal m2 paneel dat er nodig is.
Mijn dak heeft een helling van 35° en is west georienteerd
Onze woning is een volledig vrijstaande laagbouw zelf gebouwd in 1988 , dus voorzien van ventilatie , regenwaterrecuperatie, dak en spouwisolatie, thermopanne glas enz,

In eerste instantie wilde ik deze installatie zelf installeren , maar wij hebben ondertussen een zeer goed kontakt met een selectdealer van Atag , vandaar dat wij besloten hebben om de installatie door deze firma te laten uitvoeren,
Deze firma opteerd voor de panelen van izen , zijn er mensen onder jullie die hier ervaringen mee hebben , of zijn er andere en betere panelen verkrijgbaar , er is ons ook voorgesteld om minimum 10m2 paneel te plaatsen,is dit wel nodig is 8 m2 niet voldoende?

Atag werkt enkel met een leegloopsysteem en buffervat, nu uit milieu overwegingen wens ik mij wel aan dit systeem te houden , maar geeft dit geen vermindering van het rendement van de installatie?volgens de installateur komt het rendement op jaarbasis gezien overeen met het rendement van een vollast systeem klopt deze redenering wel ??

Ik had graag nog een opmerking ik heb ook heel het verhaal gelezen van atag veroorzaakt woningbrandt ,nu volgens dat ik hieruit kan opmaken is dit te wijten aan een slecht afgesteld meettoestel, en niet aan de kwaliteit van de atag ketel.persoonlijk vindt ik dat men hier atag totaal ten onrechte in een negatief daglicht plaatst.
Als ik de selectdealer mag geloven biedt atag een zeer goede service naar zijn installateurs en zijn klanten toe.
Als ik de technische gegevens van andere toestellen vergelijk komt atag er voor mij als de beste ketel uit , wijzig mij aub als ik verkeerd ben,

Tot dit gezegd zijnde had ik graag jullie ervaringen vernomen ivm zonnepanelen .

Reacties

Hans hebt u ervaring met CPC panelen van Ritter Solar ?

Daar mijn dakopppervlak niet zo heel groot is, overweeg ik om 1 CPC20 paneel te plaatsen. Is dit een goede keuze?

link : www.rittersolar.de

Peter,

De duo-boiler voor een meerprijs van €125 is van het merk Elco. Let er op als je een boiler bestelt dat ze wel verticaal staat, met de zonnespiraal onderin. De mijne is 300 liter.

Johan

Geen ervaring mee Ritter, maar daar zal wel niet veel verschil zijn met de anderen. Vacuumbuizen met CPC spiegel zijn zeker beter dan de broertjes zonder, dat staat buiten kijf. Verder heb ik wel een boontje voor Ritter, want Ritter, een van de belangrijkste chocoladeproducenten van Duitsland, heeft veel geld en tijd in de ontwikkeling van duurzame technologie gestoken, puur voor de centen had ie dat niet nodig.
Maar verder blijf ik bij mijn standpunt, volgens mij is vacuum z'n geld niet waard, en geeft nauwelijks meeropbrengst.
Lees ook de andere vraagstaart over zonnepanelen eens na: http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1143803413&replies=23

Hans