alternatieve gevelbekledingen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Geachten,
Ik zit heb een vrijstaande woning van 1964. Gebouwd met spouw maar geen isolatie. De lateien zijn gegoten tot tegen de gevelsteen. Dus er zit niets anders op om de isolatie aan de buitenkant aan te brengen. Er word heel veel gesproken over crepi, zowel voor als nadelen en ook de kostprijs.... Ik wil het hebben over alternatieven buiten een gevelsteen, gevelstrips en crepi. Ik heb gezien dat Eternit gevelbekledingen heeft, maar ongetwijfeld zijn er meer.... De stijl van het huis is niet super modern en ook niet klassiek. Dubbele gevel en plat dak. Een totaal aantal m² van ongeveer 140m². Wie kan tips geven?
gr Karel

Reacties

hout (schroten, planken), staal (platen), zink, alu, glas, natuursteen, keramische tegels, pannen,...zonnepanelen PV of warm water...

bednakt al voor het veelvuldige alternatief..... ke1268KarelK

Luchtspouw + Kingspan sandwichpanelen (bestaat in verschillende dikten PUR isolatie) met gebroken natuursteen (marmerkorrel) afwerking.

heb Eternit sidings al eens gebruikt als gevelbekleding , zeer tevreden van , in verschillende kleuren te krijgen , worden overnaads geschroefd (amerikaanse stijl) , hebben uiterlijk van hout (nerven) , maar zijn onrotbaar , geen onderhoud nodig.
En neen, ik ben geen vertegenwoordiger van de firma Eternit,ik vindt het gewoon een goed produkt.
Vooral bij houtskeletbouw , de onderconstuctie beweegt soms een beetje ; bij crepi kans op scheuren , geen probleem bij sidings.

Die eternit houtimitatiesidings zijn wel snel af te spuiten met de hoge druk, maar ze zijn dan ook snel vuil, toch die die hier in de omgeving staan.
Bij gebruik van echt hout heb ik nog maar zelden een vuile indruk gekregen.
Ze hebben bij eternit wel een heel gamma aan bekleding.

Iemand ervaring met http://www.gebrik.be ?

MVG,
Frank

Iemand ervaring met twinson van deceuninck?ke1268k

geert
Ivm met eternit gevelbekleding...
Kan je me een indicatie geven van de prijs van eternit? Is dit niet behoorlijk prijzig?
Sofie