gevelbekleding pleister ph

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo
Voor de gevelafwerking van ons passiefhuis denken wij aan pleister. Is er iemand die mij kan doorverwijzen naar een website,... waar ik de verschillende kleuren/ mogelijkheden kan zien? We zouden eventueel pleister willen combineren met hout . Kunnen jullie mij ook hiervoor verder helpen?
Alvast bedankt.
sofie

Reacties

Buiten het technische van uw vraag:
Vraag ook op uw gemeente (dienst Ruimtelijke Ordening) of je op jouw bouwplaats pleister mag toepassen.
(Op de bouwplaats waar ik ga bouwen mag enkel baksteen of profielhout als buitenafwerking, vandaar mijn reactie.)
Groeten,
Rudy

onze K20 is ook voorzien met een gevelpleister.
afhankelijk van het type isolatie dat je wil gebruiken moet je een welbepaald merk van crepi gebruiken.

groeten,
christophe

Dag Sofie

Kleuren kan je nergens zien, tenzij in het echt. Neem een willekleurige kleur en zet die op een paar verschillende ondergronden, en je zal zien dat die waarschijnlijk allemaal verschillen.
Verder hangt de kleurkeuze af van het merk, ook daar zijn weer onderlinge verschillen.
Naar afwerking toe is dat hetzelfde, groffe en fijne structuren naargelang de korrelgrootte van de krepie, en afhankelijk van de toepassingswijze (bv Spaanse stijl).
Ik heb bij mij gekozen voor een minerale pleister en niet te ruwe korrel, vlak afgewerkt. En daarna geschilderd.

Hans

Nog een vraagje ivm pleister,
Hoe kan je de gevel schoonmaken?
Sofie

Schoonmaken? Dat is afhankelijk van het soort pleister. Bij ons een silicoonpleister. Volgens de plaatser gewoon af en toe afspoelen met de tuinslang. Geen hogedruk of schoonmaakproducten gebruiken.

Ofwel:
Plaats men bovenop de pleister een hoogglanzend ademende film (is een emulsie van een kunsthars in water). Door het ruw oppervlak van de pleister valt het doorgaans weinig op dat die met een glanzend product afgewerkt is. Die afwerklaag moet je zeker en vast kopen bij de leverancier van de pleister want die moet echt afgestemd zijn op zijn ondergrond (ademend vermogen o.a.).
Ik paste dit toe op een gepleisterde tuinmuur 20 jaren geleden en het resultaat mag nog altijd gezien worden.
Max. 2 maal per jaar afspuiten met de tuinslang en alles is proper.

Ofwel:
kan men een extra siliconenbehandeling toepassen boven op de pleister. Zoek dan in de technische fiche of de veiligheidsfiche van die producten of die siliconen 'OCTYL' groepen bevat. Dat zijn de meest waterafstodende op dit moment. Zoek in de handel vooral naar wateremulgeerbare siliconen die zijn voor deze toepassing het meest effectief.
Als ik die tuinmuur of een muur aan mijn huis opnieuw zou behandelen op dezelfde wijze zou ik nu zeker en vast zo'n wateremulgeerbare siliconen toepassen.

Groeten,
Rudy