luchtdicht materiaal

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een wat vreemd vraagje misschien,
Ons huis bestaat uit twee delen met ertussen een dubbele muur met open spouw van 13cm breed. Bovenaan gaat het onderdak hierover. Onder het onderdak is de spouw plaatselijk volledig gesloten met 15cm samengedrukte glaswol. En nog een 5cm harde plaat over de glaswol en muren.
De rest van ons huis wordt luchtdicht gebouwd, maar die spouwmuur is natuurlijk alles behalve luchtdicht. En om ze bovenaan dicht te metsen is het nu te laat, want het dak ligt erop.

Met welk materiaal zou je deze spouw best kunnen sluiten volgens jullie ( totaal 3m3 ) ?
Ik denk zelf aan cellulose vlokken ( eventueel vochtig gemaakt)
Het hoeft in elk geval niet thermisch of acoustisch te isoleren, en vocht is er ook niet te verwachten, of kan er langs beide muren uit.

Frank

Reacties

Weet er iemand of vochtig ingebrachte cellulosevlokken luchtdicht zijn ?

Vochtig aangebrachte cellulosevlokken zijn iets luchtdichter dan droog aangebrachte cellulosevlokken met dezelfde densiteit. Maar een echt luchtdichte laag vormen ze zeker niet.

Vriendelijke groeten,
Paul Eykens

Daar heb je wel gelijk in, Paul. Het blijft een vrij los geheel.
'k dacht ook aan isolerende chappe, maar dat is dan direct veel zwaarder natuurlijk.

mvg Frank