muurisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

goeiemorgen,
men spreekt hier altijd over een dampscherm/rem bij dakisolatie maar is het ook nuttig om een dampscherm te plaatsen bij het isoleren van volle buitenmuren (binnenkant).En zou ik de isolatie TEGEN de buitenmuur (30cm) plaatsen of zou ik een spouw moeten laten, mét verluchtingsgaten ??? Tot nu toen spreekt iedereen elkaar tegen, dus ????

Reacties

...een produktgerichte vraag...

Rockwool maakt een onderscheid tussen "Bouwplaten" (201, 211, ...) voor "houten constructies" oftewel binnenisolatie en "Spouwplaten" (Rockfit 431, 433, ...) voor spouwmuren oftewel "buitenisolatie".
Is er een goede reden om de "Spouwplaten", die goedkoper zijn, beschikbaar zijn in grotere densiteiten en beter bestand zijn tegen vocht, NIET te gebruiken als binnenisolatie met houten constructies?

Bij voorbaat dank voor jullie reacties,
Lieven

Mensen ,... ik ben het spoor ff bijster.
Wel dampscherm,geen dampscherm, bezetwerk afkappen....

ik heb een spouwmuur welke ik na zou willen isoleren.

De muur is als volgt opgebouwt:
Gevelsteen, ca.4cm ingespoten glaswol (vorige bweoner) kalkzandsteen (silicaat) en betzetwerk.
Langs buiten isoleren mag niet van de Welstandscommissie (vage NL bouwkundige uitvinding).

een verkoper heeft mij pavatex NK aangeraden.
Volgens hem moet ik dan geen bezetwerk verwijderen en geen dampscherm plaatsen.

Heeft iemand heir ervaring mee, of zijn bedenkingen bij?

alvast bedankt Richard

Niemand?

Als de voorwaarden vermeld bij het begin van de vraagstaart (28/10/2004) vervuld zijn kan het. Belangrijk is ook dat de houtvezelisolatieplaat goed contact maakt met de ondergrond.

Vriendelijke groeten,
Paul Eykens

Beste,

mij hebben ze bij Ecomat ook Pavatex aangeraden, zonder dampscherm. Ze hebben een technische fiche hierover. Wij hebben recent 8 cm aangebracht (2 x 4 cm). Laat zich goed plaatsen. Daarop komt leempleister. Goed contact met de ondergrond is blijkbaar noodzakelijk. Wij hebben het behang en muurverf verwijderd.

Dirk

Ikzelf zit met een historische gevel, en kan geen buitenisolatie toepassen. De massieve baksteenmuren zijn 50 cm dik. De oude pleisterwerken zijn reeds afgekapt. Ik dacht hier houtvezelisolatieplaten pavatherm of diffutherm op de muren te plaatsen met daarop de muurverwarming en de leempleister.
Omdat er door de onregelmatige baksteenwanden een minder contact is tussen de houtplaten en de muur, dacht ik ertussen een dampopen regendichte folie te gebruiken.
Is het noodzakelijk nog een dampscherm te plaatsen aan de warme zijde van de isolatie, wanneer je afwerkt met 3 cm leem (en op de plaatsen met muurverwarming 6cm)