regenwaterput

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

wij willen een regenwaterput steken van 9.000 liter. Onze grondwerker en eventuele leverancier plaatst echter maar putten tot 7.500 liter. Wie kan mij helpen??

Welk regenwaterrecuperatiesysteem raden jullie aan??

groeten

Davodin

Reacties

De grootte hangt af van uw dakoppervlakte. Als jij berekend hebt dat je een put van 9000 liter moet hebben kun je er toch eentje bestellen. Zoek eventueel een andere grondwerker.

De firma Awouters uit houthalen maakt putten tot 20.000 liter. Hebben zelfs een kraan bij op de vrachtwagen en lossen deze eventueel dadelijk in de put, dan moet de grondwerker toch geen zware kraan hebben.

Hans V.

bestellen ? misschien, maar putten zijn standaardmaten, zoals stenen, panen

afmetingen zijn 5000, 7500, 10000, 20000 liter ...

als je dak dus ongeveer 200 m² dan een 10000 liter nemen.

voor leveranciers, graag regio vermelden

Stefan

leuven-Diest-Tienen: de Hageland-driehoek

Die regio kun je best kontakt opnemen met www.awouters.be
Keuze genoeg en prijsgunstig aan huis gebracht

Hans Valcke

Hoe bereken ik de ideale opslagcapaciteit van de regenputten bij een dakoppervlakte van 600m²?

claude : 25 tot 30.000 liter

op voorwaarde dat je ook regenwater verbruikt in aanzienlijke hoeveelheden.

Stefan

Wij denken er over om een regenwaterput van 10.000l te steken. Nu hoorde ik ooit dat dit niet zo'n slimme keuze is, omdat het tot problemen kan leiden (geurhinder, put die nooit leeg geraakt,...).

We willen regenwater gebruiken voor 2 toiletten, wasmachine en buitenkraantje.

Het alternatief dat men mij ooit voorstelde, is twee putten van 5000l. Zo kan regelmatig één put leeggemaakt worden en is er toch altijd regenwater beschikbaar. Wat is jullie ervaring hiermee?

Welke problemen kunnen optreden met een regenwaterput van 10.000l?

Ik heb het al meermaals gelezen van 2 regenwaterputten in cascade te zetten, maar he toch mijn vragen bij de verbinding tussen de 2.
Of ga je 2 aanzuigleidingen voorzien, samen met een kraansysteem voor uit welke put je aanzuigt.

Wij hebben een put 5000L voor 2 toiletten, auto en tuin.
Is voldoende gebleken, nu gaan we deze zomer een tuinhuis zetten, met nog een regenwaterput van 5000 L, enkel voor de tuin dus.
Mocht er geen water meer zijn voor toiletspoeling kan ik nog steeds overhevelen (dompelpompje) tot het weer eens goed regent...

Wij gaan ook een put steken van 10.000 liter (dakoppervlakte is ±190 m²). Mij is er op een of andere beurs ook verteld dat dit veel te groot is en problemen gaat geven qua geurhinder e.d.

Mijn schoonvader heeft echter een put van 5000 liter (dacht ik). In de zomermaanden is die regelmatig leeg (tot grote frustratie) en het enige dat hij er mee doet is de planten water geven en de auto wassen. Dus geen toilet of wasmachine. Mij lijkt die put van 10.000 liter dus niet overdreven groot te zijn.

Wij krijgen van de gemeente trouwens een subsidie voor het plaatsen van een regenwaterput en vanaf 180 m² dakoppervlakte moeten we minimum een put van 10.000 liter steken of we krijgen de subsidie niet ...

David,

het leegstaan van een put heeft weinig of niets te mkane met de grootte van de put, wel met het aangesloten dakoppervalkte.

een put van 10.000 liter met 50 m² dak zal ook ruime tijd leegstaan in de zomer

ongeveer 200 m² dak daar hoort een put van 10.000 liter bij

Stefan

We twijfelen tussen een regenwaterput van 15.000l of 20.000l. Ons dakoppervak (huis + carport-tuinberging) is 202 m². Ons gezin bestaat uit 5 personen. We zullen een vrij grote tuin hebben (met vooral in de zomer veel waterverbruik).
Onze redenering : in de zomer is het niet onmogelijk dat het in 2 maanden bijna niet regent.
Als het regenwater op is, rendeert de investering niet meer.
Het prijsverschil tussen dze twee putten is maar een dikke € 300. De rest van de installatie blijft hetzelfde. Waarom geen grote put nemen waar we een aantal droge weken meer kunnen mee overbruggen in de zomer ???

Veerle,

volledig verkeerd ingeschat

hoe ga je droge weken overbruggen ? met regenwater in een put, afkomstig van een dak van 200 m², maakt dus niet uit hoe groot je put is , je dak zal maar 200 m² opvangen, zeker geen 300 m²

de vuistregel voor 200 m² = 10.000 liter

Stefan

Beste,

Een drietal weken geleden hebben wij onze regenwaterput leeggepompt. (inhoud zeker meer dan 10000 liter, dakopp. ongeveer 250 m²)
Een paar dagen geleden was hij weerel vrolijk aant overlopen. Dus dieje vuistregel is ook relatief. Als je in een nattere periode je buffer kan vullen zal minder snel met een lege put zitten.

groeten,

ALs je nu 2 verschillende putten met elkaar wil verbinden met hevel , kan dat werken? De ene is dieper gelegen dan de andere +- 80 cm. Hoe gaat dat dan te werk? Loopt de hevel dan steeds leeg? Voor de put zit een filter en uit de 1e put moet water overgeheveld worden. Ik ben echter niet voor de gedachte om ze onderaan te verbinden....

Hey,

In het huis dat we vorig jaar gekocht hebben ligt een smeerput.
We zouden deze willen opbouwen naar een regenwaterput (+/- 9000 liter)

Iemand enig idee hoe er aan beginnen ivm het waterdicht maken?

Groetjes

@Kurt

De muur bezetten, met de nodige toevoegmiddelen voor waterdichtheid (keuze genoeg en advies bij de bouwhandel),

ofwel, wellicht het simpelste, misschien niet het goedkoopste: vijverfolie...