isolatie over raamprofielen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Graag zou ik de isolatie die ik aan de buitenzijde van de muren zal plaatsen doortrekken over de raamprofielen.
Heeft iemand hiervan een technisch detail (of uitleg), hoe dit kan uitgevoerd worden, rekening houdend met waterafvoer van regen en condens en het niet half aanbrengen van de isolatie (willen maar niet kunnen).

groeten

Reacties

niemand die mij kan helpen?

Joachim,

de 'normale' manier is dat je raamprofielen in het verlengde van je isolatie liggen. Dus, als je isolatie aan de buitenzijde aanbrengt moet eigenlijk er voor zorgen dat je ramen dus naar voor gebracht worden.

Zet hier eventueel een detail tekening over de situatie en hoe je het denk op te lossen. Dan kan je wat meer reaktie verwachten.

Walter

Joachim,

je kan de isolatie over de raamprofielen aanbrengen. Je moet dan wel de dagkanten afwerken.
Bij een houten gevelbekleding is dat eenvoudig (zie ook tekening in artikel : http://www.passiefhuisplatform.be/index.php?col=/databank&lng=nl&doc=downloads&subcat=info_concrete_passiefprojecten&id=44&action=view)
Bij gevelmetselwerk kan je speciale plooistukken laten maken bij de leverancier van de ramen.

ben

Kan je ook de isolatie over de raamprofielen aan de binnenzijde aanbrengen?

Bedankt aan degenen die al gereageerd hebben.

Toch heb ik nog geen oplossing. Architecten zien niet hoe ze condenswater van binnenzijde woning (die geboorde gaatjes in de raamkaders) kunnen afvoeren wanneer er langs de buitenzijde isolatie tegen het kader bevestigd wordt.

condenswater aan de binnenzijde van je woning?
Dit zou normaal gezien niet eens mogen optreden!!

Onze architect blijft een probleem zien in afwatering van condens en regenwater aan de ramen. Daarom doe ik nog een oproep om een oplossing te vinden. Ik heb het systeem bv al gezien in het passiefhuis in Destelbergen.

Aan binnenzijde condenswater bij Kwaarde 1.1 of beter is onwaarschijnlijk, of de luchtvochtigheid moet zeer hoog zijn.

De isolatie aan de buitenzijde zal je toch moeten afdekken tegen de regen. Dit kan je doen met een alu-profieltje, eventueel gespoten in RAL kleur van de ramen.

Ik zie dus echt geen probleem.

JB

NB Sommige architecten zijn soms het probleem.