gaspit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

wat verbruikt een grote gaspit van een gasvuur,en hoeveel kost dat per uur
of ongeveer toch

Reacties

Marcel,

Wat is het vermogen van die gaspit?

dat weet ik niet maaar het gaat om de grooste pit van een gasvuur,als ik ongveer bij benadering weet ben ik al content

Marcel

Waarschijnlijk ligt dat tussen de 2.5 en 3.5 kW. Aardgasprijs ligt ergens rond de 3.5 eurocent per kWh dacht ik. Maar dan het rendement, dat is voor mij de grote struikelblok. Ik neem aan dat het verbrandingsrendement bij de 85 a 90% ligt?????

Hans

Marcel,

Ik heb dat vroeger nog gemeten: gewoon een flinke pot water erop en de meterstand genoteerd om de paar minuten. Natuurlijk moet je alle andere gasverbruikers even afzetten.

Danny

Danny

Dat is wel een heel onnauwkeurige methode. Want al naargelang hoe groot de pan, of het vuur, gaat de helft of meer van de energie verloren.

Hans

Hans,

Volledig akkoord maar het is niet de bedoeling om het rendement te meten, enkel het verbruik. De pan dient enkel om te beletten dat de rooster roodgloeiend wordt...
't Is ten andere wel een realistische meting: drie liter soep koken met gaspit vs. zelfde hoeveelheid met keramische kookplaat. Keuze was rap gemaakt.

Danny