Studiedag EAP 16/3/2006

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Gaat er iemand hier naar deze studiedag op 16/3 in brussel?

http://www.envirodesk.com/site/agenda.asp?module=AGENDA&level=DETAILS&eventId=1840

Mvg
Leo

Reacties

ik wou dat toch proberen... maar weet niet zeker of het zal lukken.

groeten,
christophe

Ik ga me morgen alvast inschrijven.
Mocht leuk zijn als er nog mede forummers aanwezig zouden zijn.

Grtz
Leo

Leo,

Doet me plezier dat je de opleiding ook volgde.
Ik ga u volgende week donderdag zien in Brussel.
Gaan we nu echt daar de enige zijn?
Of volgen de andere de mails op dit forum niet?
Trouwens waar zit Dirk, Björn, Yves enz. zouden ze echt niet gaan?
Jongens laat eens iets van je horen!

Groeten,

Lucien

Lucien,

Ik ben momenteel nog IN opleiding.
Op het registratieformulier dat ik gisteren invulde stond een volgnr. Dit had 75, bitter weinig dus.
Ik zie je daar dan wel.

Mvg
Leo

Ik heb nummer 83. Deze morgen ingeschreven.
Ben overigens ook nog in opleiding.

Groetjes,
Frank

Frank,

Waar volg je opleiding?
Ik volg ze momenteel in het syntra te St niklaas.

Mvg
Leo

Dag Leo,

Die van Genk.

Groetjes,
Frank

Ik zal er ook zijn...

dirk

Allen,

ik zal er helaas niet kunnen zijn omdat ik moet werken....

Frank, hoe is de opleiding nu in Genk?
Die van ons trok op niet veel, die daarna naar het schijnt ook al niet...

Als er iemand is die een verslagje wil maken... graaag!

groeten

yves

hoe was de studiedag?

groeten,
christophe

Yves,

In Genk valt de cursus nog wel mee. Er wordt wel nogal wat tijd verspeeld aan het opstarten/gebruiksklaar maken van het informaticamateriaal. Kwa vakkennis was op onze lesgever weinig aan te merken, maar hij was duidelijk niet echt vertrouwd met het gebruik van de computer of het programma. Aan de inhoud van de cursus mag ook gesleuteld worden, of ze mag een paar avonden langer duren. Uiteraard moet het gebruik van de software worden aangeleerd, maar er mogen ook meer 'speciale gevallen' behandeld worden. We hebben gisteren ons examen afgelegd, en het zag er voor iedereen toch redelijk goed uit. Toch blijven we met een aantal vragen zitten. Zo was er slechts 1 persoon op het einde van de laatste les in geslaagd om het testproject met een certificaat af te sluiten. De lesgever begreep ook niet waarom niemand anders, hemzelf incluis, daar in geslaagd was. Met alle begrip voor de korte tijd waarin de lesgevers blijkbaar het programma onder de knie moesten krijgen. We hebben ook de tijd niet gehad een advies af te drukken en te bespreken. Gelukkig liep het tijdens het examen wel goed.
Kortom, toch voor verbetering vatbaar!

MVG,
Frank

Christophe,

Volgens mijn bescheiden opinie was de studiedag op zich niet slecht, en absoluut voor herhaling vatbaar. Er werd wel vrij veel herhaald wat gekend zou moeten zijn voor degenen die de cursus met enige aandacht gevolgd hadden. Maar daar kan in de toekomst ook aan gewerkt worden. Er waren toch wel een paar thema's die de moeite waard waren (bvb over de impact die sommige parameters al dan niet hebben op het resultaat). Maar ik denk dat de grootste meerwaarde op zo'n dag het contact met collega's is. Zo had ik wel een praatje willen slaan met bvb Dirk Andelhofs. En ik ben hem wel gepasseerd tijdens de lunch, maar op die moment leek het me niet opportuun een conversatie aan te knopen. Wellicht een volgende keer.
Ik heb zeker geen spijt dat ik aanwezig was, zij het dat de informatie wat magertjes was. Maar dat zal wel beteren naarmate er meer van deze studiedagen georganiseerd worden.

MVG,
Frank

Christophe,

Om even kort samen te vatten.
Veel herhaling van hetgeen reeds in de cursus aan bod gekomen is. En als er dan al eens iets nieuws was, ging men er zo snel over dat je amper kon volgen.

Tevens stel ik me vragen bij het feit dat er slechts 65 erkende audits uitgevoerd zijn. En dat de helft hiervan, toe te schrijven is aan 2 personen.
Maw de andere 130+ auditeurs hebben gemiddeld 0.25 audit gedaan.

En ik denk dat het merendeel op deze boot gesprongen is door het verplichte certificaat dat in 2008 van kracht zou worden.
Maar nu is verre van zeker of de auditeurs deze taak wel mogen uitvoeren. En ik hoop voor de vlaamse overheid dat ze dit toelaten. Want anders is dit wederom een flop van jewelste. En als wij auditeurs deze taak niet mogen verrichten (mits bijscholing), gaan er een hele hoop auditeurs afhaken vrees ik.

Maar voor de rest was de dag wel ok, goeie broodjes en leuke babbels.

Mvg
Leo