verbruik stookoliekachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

In januari 2006 kochten we een oude woning waar een nieuwe mazoutkachel staat. Op 13/01/06 hebben we 1000 liter stookolie laten leveren en sindsdien brandt de kachel op een zeer laag pitje (2), enkel om de buizen niet te laten bevriezen, gezien we er nog niet wonen. Gisteren 5/03/06 bleek de tank leeg te zijn, waardoor er op nog geen 2 maanden tijd 1000 liter mazout verbruikt is.
Kan dit ? Heeft iemand hier nog ervaring mee ?
Eliane

Reacties

Eliane,

Is mogelijk. Heb je de inhoud gecontroleerd na het leveren?

Mijn buurman stookt per maand 5000 liter op om zijn buizen niet te bevriezen, aardbeiserres, dus zou wel kunnen.

Eliane,

Op 50 dagen 1000 liter stookolie= (bij verbrandingsrenedement van 90%) 171 kWh/dag of (om in termen van aardgas te spreken) 16 kubieke meter per dag.

Ik weet niet hoe je woning eruitziet (oppervlakte, isolatie,....) maar indien je enkel stookt om de binnentemperatuur rond de 6-7°C te houden lijkt me dat toch wel erg veel,hoewel niet 100% uit te sluiten.

Ben je er zeker van dat effectief 1000 liter werd geleverd (normaliter kan daar niet meer gefraudeerd worden maar toch....)

Staat de tank bovengronds of ondergronds? Kan er een lek zijn of zou het kunnen gaan om diefstal?

Indien er 1000 liter werd geleverd en er geen lek/diefstal is zou ik toch maar aan 200/uur beginnen isoleren of je zal er 3 maal zoveel doorjagen om de temperatuur draaglijk te
houden eenmaal je er woont.

Werner

De leverancier bevestigt dat er effectief 1000 liter geleverd is, waarvan ik trouwens een leveringsbon heb, en dat hij tot nu toe nog niet gehoord heeft van diefstal van stookolie in de buurt. Bovendien is het een bovengrondse tank en is er nergens een lek te bespeuren.

Het huis heeft wel enkel glas en ook het dak noch vloer is geïsoleerd, maar we vinden dit verbruik toch wel héél hoog. We zullen dus in de nabije toekomst superisolerend glas moeten plaatsen en ook het dak en de vloer isoleren. Dit zal hopelijk helpen om het verbruik drastisch naar beneden te halen.

Eliane

Eliane,

Ik heb vrienden die hun mazoutkachel praktisch altijd op een laag pitje laten branden maar dan nog is het vaak te warm in hun slecht geïsoleerde living.
Resultaat: een verbruik van meer dan 3.000l per jaar.
Heb je een idee van het vermogen van de kachel?

Wim