Isolatiepluggen gezocht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo allemaal.

Wij gaan als het weer het toelaat een van dezer dagen beginnen met de bouw van ons huisje.
Nu willen we eerst de binnenmuren plaatsen en dan gaan we isoleren met 2 x 5cm isolatie platen geschranst tegenover elkaar. Om deze goed te willen bevestigen willen we gebruik maken van isolatiepluggen.
Ik ben al op een aantal plaatsen gaan vragen maar daar beweren ze dat deze maar gaan tot zes centimeter isolatiedikte.

Weet er iemand waar ik er van de juiste lengte kan vinden?

Alvast bedankt voor de reactie
Bert

Reacties

Gebruik "zoeken", typ "isolatieplug", selecteer "alle berichten" en dan kom je bv hier: http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1105970508&first=&last=
Keuze genoeg, alle lengtes

een andere mogelijkheid?

lange spouwankers gebruiken (die zijn gemakkelijk te vinden) en dan GEEN isolatiepluggen, maar rexklem gebruiken (dat is een voetje dat je in de gevelsteen inmetst, en dat de isolatie van de steen wegduwt). isofix is ook zo iets, maar ik vind daar geen leverancier meer van.

groeten,
christophe

Heb ondertussen even gegoogled en ben zo bij een aantal groothandelszaken gekomen die er verkopen.

Bedankt voor de snelle reactie
Bert

Bert,

kan je misschien eens een paar van die groothandels doormailen, aub. Ik ben ook op zoek naar isolatiepluggen en spouwhaken.

Ik had gehoord dat er spouwhaken waren die niet ingevezen maar ingeklopt kunnen worden. Kent iemand die?

Maar ik vraag me af of dat kan in de silikaatsteen?

Ph

Nog een extra vraagje:
het is ook mogelijk om ipv met inschroefbare spouwankers te werken, de ankers te gebruiken die gemaakt zijn voor gelijmde binnenmuren (heeft dan een platte kop).

Dus die worden geplaatst wanneer de binnenmuur gelijmd wordt. Maar is het doenbaar om daar achteraf 2 lagen rotswol op te prikken en deze geod te laten aansluiten? Ik heb de indruk dat het moeilijk gaat zijn om goed te mikken.

Iemand enige ervaring hiermee?

Alvast bedankt,
Ph