welke verdeler kiezen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik ben momenteel bij Nuon, maar daar ik narige toestanden heb meegemaakt na een verhuizing en dat mijn contract ten einde loopt, ben ik op zoek naar de beste verdeler. Kan er mij hier iemand bij helpen? Is het niet beter van gewoon naar Electrabel terug te keren?

groetjes

Lusy

Reacties

Mijn gedacht is alles beter dan electrabel :p

Ecopower zou ik zeggen .... wel rekening houden met wachttijd.

dirk

Klein maar fijn : ik stem ook voor Ecopower. Ben overschakeld privé en professioneel, alles verliep van een leien dakje, geen administratieve problemen gehad. En nog goedkoper dan Electrabel ook, maar het belangrijkste is natuurlijk wel 100 % groene stroom...

Wout

ik zit nu 6 maanden bij nuon en nog geen enkel probleem gehad dus waarom zou je overstappen

Wilie,

ik had nooit geen problemen met Nuon, maar de dag dat je weg wil is het ambras. 6 maand, aangetekend schrijven, klacht bij ministerie van economische zaken, ... en uiteindelijk in orde gekomen maar als ik niet had gemeld was ik ruim 250 € lichter gemaakt

nu zelfde probleem bij Essent

ik kies ook voor ecopower maar je moet geduld hebben

Stefan

kheb net ff getest op vreg.

ik probeer om de maand mijn meters op te schrijven, en de laatste maanden hebben we (2 gezinsleden en het kantoor samen) een gemiddelde van 69 kWh nachttarief en 275 kWh dagtarief. dat komt op een totaal van ongeveer 3300 kWh op jaarbasis.
kheb die gegevens ingetypt op de vreg en blijkt dat ecopower voor mij de goedkoopste leverancier is.
ben net (1/2/06) overgeschakeld, het was dus een morele én financiele goede keuze!

groeten,
christophe

Christophe,

Moreel is het zeker de juiste keuze maar ik vrees dat er een probleem is met je berekening:

275 kWh dagtarief/maand x 12 maand =3300 kWh
+
69 kWh nachttarief /maand x 12 maand=828 kWh

Totaal: 4128 kWh/jaar.

Ik weet niet waar je woont, maar als ik die gegevens invoer op de vreg-site met gebruikmaking van mijn postcode (8400) en uitgaande van 4 bewoners dan lijkt City Power belgisch groen nog iets goedkoper (uitgaande van enkel dagtarief).

Ik zit zelf ook bij ecopower; geen kwaad word erover behalve dat hun administratie wat achterloopt.

Als je enkel de laatste maanden je verbruik meet dan zal je zien dat dat in de zomer gevoelig lager zal liggen (bij mij een verschil van 30%), op jaarbasis zit ik op +- 1850 kWh.

Natuurlijk: als #$!-* minister Peeters z'n "nachttarief in 't weekend" maatregel er komt (begin 2007?) dan is dat weer een stap achteruit voor al wie energiebewust bezig is.

Voor gas zit ik bij Nuon; voorlopig nog geen klachten maar inderdaad: kleine lettertjes (zéér) goed lezen en mistens 2 maand van tevoren aangetekend opzeggen (en direct de domiciliëringsopdracht stoppen, liefst vóór uw brief bij hen in de bus valt).

Werner

Werner,

dat was precies mijn probleem bij nuon, wel opzeg en toch schadevergoeding moeten betalen en ter goedertrouw mijn domiciliering nog niet opgezegd, dus het geld was foetsie, en pas 6 maand later teruggekregen

Stefan

werner,

twas een typfout van mij, met mijn meterstanden zit ik de laatste 3 maanden gemiddeld op 275 totaal per maand, dus 3300 kWh per jaar.
ik heb een dag/nacht teller, die dus 206 kWh dagtarief en 69 kWh nachttarief per maand bijtelt gemiddeld (over de laatste 3 maanden)

ik had gehoopt met 3000 kWh per jaar toe te komen voor woning en kantoor tezamen, hopelijk zal de zomer dus mijn redding zijn om eronder te vallen! (lijkt mij ook logisch, want in de zomer moet de pelletkachel met zijn pomp + de verwarming met zijn pompen niet draaien!)

in de vreg had ik dus ingetypt:
- postcode 9630
- 2 personen
- nacht: 825 kWh
- dag: 2475 kWh
en dan kwam ik ongeveer op 444 euro/jaar aan electriciteit bij ecopower, al de rest kwam duurder uit.

groeten,
christophe

Ik ben met mijn gas overgestapt van Nuon naar Ebem.

Ebem was goedkoper en geeft tot nu geen problemen.

Bij nuon had ik veel problemen en deurwaarder en rechtzaak.