gevelbepleistering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

ik hoop dat jullie een antwoord hebben op onze vraag.Acht jaar geleden hebben wij minirale(denk ik toch ,althans aan de hand van de informatie die ik reeds opgedaan heb)ruwe sierpleister laten plaatsen .De woning is meer dan 100j oud en alvorens die werken te laten uitvoeren zijn de muren onderkapt geweest om opstijgend vocht te weren.Nu brokkelt deze pleister af ter hoogte van de kelder.Op die jaren blijven er constant afgebrokkelde plaatsen te voorschijn komen.Ik zou eens willen weten of dit normaal is en wat we ertegen kunnen doen om verdere toestanden te vermijden.
Bij voorbaat dank voor jullie medewerking,marc.

Reacties

Marc,

heb je de aannemer al gecontacteerd? Wat zegt hij?

Walter

moeten we zeker nog doen maar ik wou ook even onafhankelijke info.
dank voor je reactie
marc

Marc,

Je situatie-schets is me niet te duidelijk, vandaar dus mijn veronderstelling ->
Je muren die beginnen te brokkelen, is dat in je kelder zelf ?
En ligt deze onder het maaiveld ? (ligt er volle grond tegen de kelder -muur?

Indien ja op deze vragen, vermoed ik dat daar het probleem ligt. onderkappen tegen opstijgend (cappilair) vocht helpt gegarandeerd, maar als boven je dampscherm de volle grond TEGEN je muur aan ligt... Tja dan denk ik dat je eerder die richting moet uitkijken..

My 2 cents.

Bernie