verwarming zwembad 11x5x1.5

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ga in mei een folie zwembad (gemetst met blokken) laten aanleggen. Volgens de zwembadbouwer zou ik,voor de periode mei-september, met een warmtewisselaar maar een 1000 liter stookolie verbruiken wat me niet zo veel lijkt vermits het zwambad afgedekt gaat worden met solarlamellen. Is het verbruik van 1000 liter reeel of heeft er iemand nog betere alternatieven?

Reacties

1 GRAAD KOUDER ZETTEN = CA 15% BESPARING

MVG ARNOLD

Nog betere alternatieven Kurt ?????

Slechtere bestaan er niet hoor...

Zonnenenergie is de beste manier om een zwembad in de zomer te verwarmen.

Je pompen zullen al genoeg energie verbruiken.

Een micro WKK (warmtekrachtkoppeling) die in de winter je huis verwarmt en je sanitair water, en in de zomer je zwembad, zou ik als tweede keuze (na zonneënergie) nemen.

dirk

Een zwembad zou ik ook wel met zonne-energie verwarmen.
Een vriend van ons verwarmd zijn zwembad door zwarte buizen die hij op zijn (platte) dak heeft aangebracht, hij kan hier zijn watertemperatuur met ongeveer 10°C laten stijgen.
Het zwembad is wel ietsjes kleiner dan dat van jou.

PS Je plaatst ook best isolatie tussen de gemetselde blokken en de zwembadfolie.

Kurt,

Gooi het met uw zwembadbouwer op een akkoord. Laat hem de rest betalen van de brandstof om deze te verwarmen in deze periode als het meer is dan de beloofde 1000 liter. Wedde dat hij het niet zal doen. Waarom? Omdat je deze met 1000 liter niet kunt opwarmen.

Je hebt al 170 liter nodig om uw bad in het begin op te warmen van 10°C naar 30°C. Dan wil dit zeggen dat hij over die periode van 120 dagen maar 830 liter zou nodig hebben. Dan zou u bad op 24 uur maar 0.84°c mogen afkoelen???

Lijkt mij sterk. Denk eerder aan 3000 liter in beste geval. Heb enkele referenties van 6000 liter op jaarbasis voor zelfde inhoud en iets groter. Dat is eerder realiteit en geen verkoopspraat.

Wat Dirk zei over wkk is een goed alternatief.

Hans V.

Hans V

Let wel 1000 liter stookolie PLUS een zonnelamellenafdekking is hier het voorstel. Jij gaat uit van enkel stookolie

Ik weet niet of die lamellen de overige 2000 liter stookolie compenseren maar een ''garantie'' vragen is geen dom idee...

Zouden we eigenlijk bij meer investeringen kunnen doen toch?

Mvg Arnold

Arnold,

Als het een week geen zon is, zal die lamellenafscherming ook niet veel dienst doen, denk ik. Dus meer stookolie de volgende week.

Hans V.

Kurt,

Een (privé) openluchtzwembad verwarmen?

We leven in een vrij land, maar als je hier een beetje over nadenkt is dit toch compleet decadent?

Nooit over broeikaseffekt gehoord? Of is dit weer zoiets uitgevonden door de groenen?

vriendelijke groeten

Jeroen Beeckx

NB Ter uwer info : op dit forum proberen sommigen een super comfortabel huis te verwarmen met 500l stookolie per jaar...om het even in contrast te plaatsen!