vermogen oude DEF radiatoren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is er een manier waarop ik het vermogen van oude DEF radiatoren (met verschillende panelen achter elkaar) te weten kan komen (op basis van afmetingen bvb) ?

Bedankt

Reacties

Is het dit wat u zoekt?

zou het kunnen dat het heel erg licht gescand is ? En ik zie precies dat het in kcal/h wordt uitgedrukt. Is er een manier om dit om te zetten naar kW ?

Alvast bedankt

1OOO kcal/h = 1,16 kW

Inderdaad nogal licht, kan het misschien iets donkerder?

Zijn deze tabellen te hanteren voor alle oude radiatoren (of hoe kan men zien dat het een DEF is?)

bij mij zijn het van die grote logge dingen met meerdere platen. In de hoeken zit er een soort verbinding(rond) tusssen de platen, waarin de letters DEF staan

Mag ik mijn vraag hierbij plakken?

Ik probeer het warmteverlies van mijn nog onbewoonde lew-tje in te schatten. Daartoe heb ik één -moderne- radiator geplaatst. Die is 1.20m breed, 0.45m. hoog en heeft drie platen, met tussen de platen de bekende dunne metalen profielen.

Wie weet wat het vermogen is, bij een watertemperatuur van 70°C?

Een chauffagist sprak over 6kW voor deze afmetingen. Blijkbaar hebben chauffagisten een heel eigen manier van rekenen. Mij lijkt 3 kW al veel voor zo'n radiatortje.

Met dank!
Bert

Bert,

De eenvoudigste manier is de website van je fabrikant bezoeken en het op die manier te weten trachten te komen.

Zelf berekenen is niet eenvoudig; in theorie kan je het vermogen bij een bepaalde delta T (radiator-ruimte) berekenen als je het verschil tussen ingangs- en uitgangstemperatuur van het water kent en nog een paar andere gegevens maar 't is niet simpel.

De "vinnen" tussn de platen helpen weliswaar enorm bij de overdracht maar mij lijkt 3 kW al zéér veel voor wat je beschrijft.

Werner

Bedankt voor de goeie tip Werner.
Nu weet ik het theoretisch vermogen : 1143 W, bij temperaturen van 75/65/20°. (water in, water uit en -vermoedelijk- kamertemperatuur)

Bert

op de site van radson kom je voor zo een type op 2500 W

Stefan

Stefan,

Dat klopt bij benadering, maar dat geldt voor één vierkante meter.
mijn radiatortje is 1.2 x 0.45 = 0.54m²

Bert

Beste,

Bij de verbouwing van de woning van mijn dochter wens ik een warmteberekening uit te voeren. Ik beschik echter niet meer over de vermogen tabellen van de oude Def plaatradiatoren. Ik zou er heel blij mee zijn.

Mvg.