gasoven voor huishoudelijk gebruik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik wil mij een nieuw gasfornuis aanschaffen met gasoven uit energetisch standpunt. Heeft er iemand ervaring met nieuwe gasovens? Haal je dezelfde resultaten met een gasoven als met een elektrische oven? Ik bak ook zelf brood.

Reacties

Krista,

Ik heb vroeger een gasoven gehad en ben er niet over te spreken: je kan de temperatuur niet gelijkmatig houden en je bereidingen drogen er snel in uit.

Koken op gas zou ik niet meer kunnen missen, maar m'n oven is elektrisch.

Werner

Krista,

Wij hebben nu ongeveer een half jaar een microcomputergestuurde gasoven van het merk Oraniër -enkel te koop samen met hun gas-onder-glas-kookplaat- en zijn daar zeer tevreden over.

Je kan de temperatuur per vijf graden instellen, je kan hem gebruiken als gewone oven of als hetelucht, ...

Wij bakken daar wekelijks brood in en sparen zo flink op onze elektriciteitsrekening vermits we daar vroeger de broodmachine voor gebruikten.

Ik denk juist dat je bereidingen niet uitdrogen in een gasoven aangezien bij de verbranding van gas water(damp) vrijkomt.

wellicht zijn er nog andere degelijke gasovens op de markt, maar in België vind je ze moeilijk (te weinig vraag naar?)

groeten,

Björn

B,

dat is natuurlijk het neusje van de ...

wij "sparen" momenteel voor ene samen met de rest van de keuken

Stefan

Björn,

Ik had nog nooit van "oraniër" gehoord, heb het even opgezocht op het net. Dat ding valt uiteraard niet te vergelijken met het fornuis-gasoven die ik 12 jaar geleden had gekocht voor als ik me goed herinner 150 euro (studententijd...).

Ziet er heel mooi uit, de prijs zal waarschijnlijk navenant zijn!

Op het eerste zicht zou dat "gas onder glas" me toch wat afschrikken; wat win je daarbij vergeleken met een klassiek gasfornuis? Akkoord, er is geen open vlam maar daar staat weer tegenover dat al je potbodems perfect vlak moeten zijn of je zit met verliezen. Ik zie er eerlijk gezegd het voordeel niet van.

Werner

Werner,

"Ik had nog nooit van "oraniër" gehoord, heb het even opgezocht op het net. Dat ding valt uiteraard niet te vergelijken met het fornuis-gasoven die ik 12 jaar geleden had gekocht voor als ik me goed herinner 150 euro (studententijd...).

Ziet er heel mooi uit, de prijs zal waarschijnlijk navenant zijn!"

doe je bedrag maal tien en je komt in de buurt

"Op het eerste zicht zou dat "gas onder glas" me toch wat afschrikken; wat win je daarbij vergeleken met een klassiek gasfornuis? Akkoord, er is geen open vlam maar daar staat weer tegenover dat al je potbodems perfect vlak moeten zijn of je zit met verliezen. Ik zie er eerlijk gezegd het voordeel niet van."

Is al uitvoerig besproken elders op het forum. Grote besparingsvoordeel is dat je de restwarmte van de voorste vuren nuttig aanwend door de achterste gaarzones te gebruiken. Kortom met één brander kan je tegelijk bakken (vooraan) en koken (achteraan), twee branders en toch vier kookvlakken. Daar moet toch geen besparingstekeningetje bij

groeten,

Björn