muurisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zou graag 10cm rockwool in mijn muren plaatsen. Ik heb een totale spouw van 11cm. Nu ben ik bij metsers langsgeweest en deze zeggen dat 1cm luchtspouw veel te weinig is, omdat dan mijn isolatie niet kan opdrogen! Nu begin ik te twijfelen wat ik nu moet doen? Minder isoleren?

Reacties

Luc

Ik heb indertijd de 433 gebruikt, en daarmee ging dat wel. Met plaatsen van 434 heb ik geen ervaring. En die waterdrup bij mij was ook geen 2cm lang meen ik.

Hans

Hans

Het isoleren gaan we zelf doen en ik dacht dat het normaal was dat je een 5 tal pluggen aanbrengt per plaat.
Ik denk er ook aan om dat tyvek scherm te plaatsen.
Dan zal 431 wel voldoen zeker?

Jimmy

Wij gaan normaal gezien een muur zetten in snelbouw met daartegen een raamwerk met 2 x 5 cm of 10 cm isolatie en daartegen afwerking in houtengevelbekleding (parklex, zie passiefhuis destelbergen). Zijn er bepaalde dingen waarop we moeten letten( plaatsing isolatie? met luchtspouw?)?

Wij zullen eerst onze buitenmuur plaatsen en dan de binnenmuur, aan de kant van de HOB. Ik heb een volledige spouwvulling met RW 431 in gedachten, maar zou graag weten hoe de platen praktisch worden vastgezet....

Eerst de buitenmuur, hiertegen de rotswol en dan met rozetjes vastzetten lijkt me logisch maar dan gaat de binnenmuur toch niet goed aansluiten...

Wij zijn op zoek naar een gevelsteen (rood/bordeaux/paars). Tijdens het rondrijden komen we enorm veel huizen tegen met witte plekken in de gevelsteen. Ik dacht altijd dat dit kwam doordat de muur tijdens het metsen niet voldoende beschermd was voor regen.
Begrijp ik het goed dat ook een volledige spouw hiervan de oorzaak kan zijn? Zelfs al heeft de steen een lage poreusheid (spijtig genoeg hebben de stenen die we tot hiertoe gezien hebben altijd een hoge poreusheid).
Bedankt voor de info!
Groeten

Hoi

Ik ben op zoek naar een leverancier van SLS20 waar ik in relatief kleine hoeveelheden kan afnemen. Met de zak van 100 l per keer bv. Ik ga de ruimte tussen m'n isolatieplaten en facadesteen volkappen( 2 a 4 cm breed) en vervolgens afdichten. Het totaal verbruik schat ik ligt ergens tussen 1.5 a 3 m³. Alle, ik zal eerst nog wat moeten testen met kleine hoeveelheden.
Liefst prov antwerpen/limburg/vlaams brabant. Woon in de kempen.
Geen PUR en consoorten aub, enkel SLS20

Je kan me altijd mailen

Mvg

Benny