cv-leidingen te bevriezen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik wil nieuwe radiators plaatsen. Wie weet wat over cv-leidingen te bevriezen waarna ze gemakkelijk voor uitbreidingen zijn te openen.

Reacties

Waarom zo moeilijk? CV stilleggen, water aflaten, uitbreiden en water terug opzetten is toch veel eenvoudiger?

ja niet zo ver zoeken, cv stilleggen, water aftappen, en op plaats van de uitbreiding aftak maken, kranen opzetten, je kan dan oudegedeelte terug vullen en gebruiken. En op gemak de uitbreiding maken en als deze klaar is kranen openen naar nieuw gedeelte en vullen maar.

met dit weer met een huishouden toch ideaal men moet dan toch niet in de koude zitten,
dat is ook 1 van de voordeelen van uw goed geisoleerde woningen blijft langer warm

Allen

Bevriezen is een noodoplossing, met de nodige risico's.
Dus enkel toe te passen als het niet anders kan. Overigens, om te bevriezen moet je de installatie ook eerst laten afkoelen.

Hans

juist in een ander vraag gezegt,
schoonzoon opbezoek en leest dit,men heeft bij hem 60 kamers zo vernieud verschillende smorgens radiator dicht deur open en een paar uur later bevriezen en radiator er af
was voor hem ideaal moest geen mensen in de kouw zetten,kan ze er nu wel afhalen zonder bevriezing uiteraard

Marcel

Natuurlijk gaat dat, ik wou enkel maar op risico's wijzen. Jou schoonbroer heeft het waarschijnlijk nog niet voorgehad, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een buis kapotspringt bij het bevriezen, en dan is de ellende niet te overzien.
Als ik 60 radiatoren zou moeten vervangen, zou ik tot na het stookseizoen wachten, alles aflaten, vervangen en terug vullen. En dat gaat ook veel minder kosten. Doet me terug aan de vraagstaart " ecologische aannemers profiteren van de onwetende ".

Hans

hans een nederlandsestielman was bij mijn schoonzoon badkamer aan tvernieuwen en ik zag hem de buis van de radiator bevriezen
heb hem gevraagt of dat geen risico was
hij had nog een nooit een ongeluk gehad had het zelf al zeker minstens 500 maal toegepast en dan nog op allesoorte buizen
en heeft van zijn werknemers nog geen geval meegemaakt werkt met heel wat volk
het risico zal dan toch maar beperkt zijn,zij moeten nog 60kamers op die manier doen,vertel de afloop nog wel

ik heb ook nog nooit! problemen gehad met te vervriezen
doe dit wel enkel op koper/metalen buizen.

En , in nood natuurlijk - niet zomaar

thomas

Wij bevriezen al jaren zonder problemen.
Een groot voordeel is volgens onze experts dat omdat er minder vers water toegevoegd moet worden dit minder problemen geeft met corrosie in het systeem.

Wij bevriezen koper en staal dun en dikwandig.
We hebben ook al eens tyleen bevroren in een noodgeval maar dit is niet aan te raden, de buis word broos.