testen van grondwater

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

Ik heb onlangs een woning gekocht.
Deze woning was al voorzien van een pomp om grondwater op te pompen.
Mijn bedoeling is nu om het grondwater te gebruiken om de toiletten door te spoelen, auto wassen, tuin besproeien e.d..
Maar vooraleer ik alles ga aanpassen zou ik graag de kwaliteit van het grondwater willen laten testen.
Weet iemand misschien waar ik dat kan doen zodat ik eventueel de JUISTE filters aankoop om het water tot een aanvaardbaar kwaliteit krijg??

Alvast bedankt
Cerilo

PS: woon in Limburg

Reacties

Ook voor mij een zeer interessante vraag vermits wij een huis gekocht hebben dat op een grondwaterput is aangesloten.

Wij hebben wel al info gekregen van Bayer, welke filters verkopen voor grondwater. Maar zij testen ook enkel op ijzer, kalk, ... en niet op bacterieën enzo. De testen die zij doen gebeuren bij jou ter plaatse met zo'n druppeltjes die ze bij in een potje water doen. Wie kent deze firma?

Groetjes
Silvy

Ik heb ondertussen een instelling gevonden...

Instituut voor Hygiëne Provincie Antwerpen - 03/259 12 00

Groetjes
Silvy

Indien je in het verzorgingsgebied van de TMVW woont (het oosten van W-Vlaanderen, stuk van O-Vl en Brabant) kan je éénmaal per drie jaar een gratis (en vrij gedetailleerde) analyse van het putwater laten doen.

Meer info op www.tmvw.be (zoek op "analyse", rechtstreeks linken van pagina's gaat niet wegens dynamische site).

Tests met druppeltjes et al kunnen hoogstens een semi-kwantitatief resultaat geven, ik zou er niet op vertrouwen. Daar komt nog bij dat ze een aantal belangrijke parameters (microbiologie, pesticiden...) niet testen.

Werner

ik vraag me af waarvoor je het water wil laten testen voor de plee of tuin maakt toch niks uit ,toch.

Voor toilet of tuin maakt het inderdaad niet uit. Maar de woning die wij gekocht hebben is niet aangesloten op leidingwater. Wij zijn dus voor alles voorzien op het grondwater (bad, douche, afwas, eten maken, ....) en dan zou ik het wel graag laten testen, zowel op samenstelling als op bacteriën.

Groetjes
Silvy