Solartube

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Enkele weken geleden hebben we het bestaan vernomen van Solartubes en aanverwanten. Nu ben ik wel geïnteresseerd omdat dit vooral de warmtehuishouding stabieler houdt en er geen pottenkijkers kunnen binnenkijken. We zitten midden in een stad (Antwerpen) en hebben een koer die is volgebouwd (plat dak). Ofwel zetten we in elke kamer een koepel of een solartube.

Nu zou ik toch wel eens willen zien hoeveel licht zo'n ding geeft. Met lampjes in een toonzaal bekom je niet hetzelfde effect.

Het is misschien veel gevraagd, maar is er iemand waar we eens zou mogen komen zien hoeveel licht zoiets geeft?

Liefst van de regio Antwerpen / Vlaams Brabant

Sven

Reacties

Je kan eens gaan kijken bij Ecomat in Zoersel die hebben in hunne toonzaal eentje hangen.
Best interessant.

Sven,

ik heb er 4 geïnstalleerd; de ene waar het resultaat echt schitterend te noemen is, is diegene die ik via ca 3m buis in de badkamer (systeem MET ventilatie) beneden (zonder ramen) geïnstalleerd heb. Op zonnige dagen ging ik vroeger herhaaldelijk "het licht uit doen" in de badkamer tot ik merkte dat het "licht van buiten" kwam!
Ik woon in Rumst; natuurlijk is een bezoek pas echt zinnig als de zon schijnt.Laat maar iets weten.

Eric

PS: er zijn momenteel ook nog andere, soortgelijke systemen op de markt (sunpipe.......).