afvoeren aarde

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben begonnen met een nieuwbouw, gedeeltelijk onderkelderd.
Voor het afvoeren van de overtollige aarde vraagt de grondwerker 38 euro per kubieke meter, met als argument dat het afvoeren van aarde streng gereglementeerd is.

Wie heeft hier ervaring mee?

Reacties

Is het een grote hoeveelheid grond die afgevoerd moet worden?
Is er een bodemonderzoek uitgevoerd zodat men weet of men al dan niet met verontreinigde grond te maken heeft?

Het gaat over ca 200 kubieke meter zuivere grond (een groot deel is zand) . Er dient wettelijk slechts een bodemonderzoek te gebeuren vanaf 250 kunieke meter.

RDW,

uw redenering klopt indien je zeker weet dat uw grond zuiver is en dat kan je enkel weten indien er een bodemonderzoek heeft plaatsgevonden.

Welke vervoersdocumenten zijn nodig bij vervoer van bodem afkomstig van een uitgraving kleiner dan 250 m³ op een niet verdachte grond?
Bij afvoer van uitgegraven bodem afkomstig van een niet verdachte grond en van een uitgraving kleiner dan 250 m³, zijn geen specifieke documenten verplicht. Bij het transport van bodem voor derden is echter steeds een CMR vereist.

Bij afvoer van uitgegraven bodem afkomstig van een niet verdachte grond en van een uitgraving kleiner dan 250 m³, zijn geen specifieke documenten verplicht.

Om bij een eventuele controle op de weg aan te tonen dat je aan deze voorwaarden voldoet, raadt de OVAM aan de documenten “Verklaring niet verdachte grond“ en “Vervoerdocument uitgegraven bodem-niet verdacht” (formulieren) te gebruiken. Het gebruik van deze documenten is evenwel niet verplicht

lucien

Lucien,

Reeds bedankt. Waar kan ik die documenten bekomen?
En heb je soms en idee of de gevraagde vervoerprijs een eerlijke prijs is. De afstand tot de stortplaats is max. 10 km.

Raoul

RDW,

documenten kan je downloaden op de website van unizo

lucien

RDW

Is een speelheuvel voor de kinderen achteraan in de tuin geen optie ?

Of anders advertentie plaatsen .. gratis aanvulgrond af te halen ....

dirk

RDW,

we hebben vorig jaar opvulaarde laten aanvoeren en betaalden ongeveer 50 - 60 euro per uur (excl. BTW) aan vervoer dat de vrachtwagen "werkte" voor ons.
De afstand was ongeveer hetzelfde, een vrachtwagen deed ongeveer 40 minuten over het totale traject.

Dit zou je een klein idee moeten geven van de vervoersprijs.

Groeten,

Bert

RDW,

we hebben vorig jaar opvulaarde laten aanvoeren en betaalden ongeveer 50 - 60 euro per uur (excl. BTW) aan vervoer dat de vrachtwagen "werkte" voor ons.
De afstand was ongeveer hetzelfde, een vrachtwagen deed ongeveer 40 minuten over het totale traject.

Dit zou je een klein idee moeten geven van de vervoersprijs.

Groeten,

Bert

Tja,

wij hebben gewerkt in grondbalans d.w.z. niets aanvoeren, noch afvoeren. Alle grond werd ter plaatse gehouden en verwerkt (in verhoogde bloembedden in ons geval).

toegegeven wij hebben geen kelder, anders hadden we wellicht nu ook een speelheuvel voor de kinderen in de tuin; je weet wel met zo'n grote rioolbuizen erdoor, een glijbaan langs de flank, een uitkijktoren bovenaan, ...

met wat creativiteit kan je al veel oplossen;

een gezonde geest in een gezond lichaam ...

in een gezond huis ...

in een gezonde tuin ...

succes ermee,

Björn

beste RDW,

Ik start in maart met mijn ruwbouw en laat een voledige kelder uithalen ongeveer 350 kub.ik heb zitten rond bellen en de gemiddelde prijs is voor het uitgraven 1€ en 5€ voor het storten van de grond op hun eigen stortplaats zonder extra formulieren. ik woon in limburg.

Beste Johny,

Hartelijk dank voor de informatie. Mijn grond is gelegen in Tervuren (Vlaams-Brabant). Zit er onde uw adressenbestand geen grondwerker die niet te ver van Vllaams-Brabant verwijderd is. De afstand speelt wel een belangrijkze rol in verband met de kostprijs.

Alvast nogmaals bedankt voor de inspanning.

Zelf zijn wij een eigenaar van een tuinaanleg bedrijf en hebben wij een goede grondwerker,
Daarbij geef ik gratis advies over het gebruik van grond in de tuin (de meeste mensen laten eerste teveel grond wegvoeren om er daarna terug bij te laten voeren