Isolatie houten vloer boven kruipkelder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wat is de beste methode om een vloer boven een geventileerde kruipkelder te isoleren? In mijn geval een houten plankenvloer op houten liggers. Is hier ook nog een dampscherm nodig?

Bedankt voor jullie advies.
Danny

Reacties

Mijn eerste idee was om 10-12cm eps platen (isomo) aan te brengen aan de onderkant, tussen de balken dus. In doorsnede ziet de vloer er dan uit als volgt:

vinyl vloerbedekking
4mm triplex plaat
18mm massief houten planken (tand-groef)
10-12cm eps

De kieren tussen eps platen wil ik opspuiten met pur.

Is dit ok om warme voeten te hebben?

Danny

in de kleine aarde te boxtel in nederland, is er een model te zien van isoleren van een kruipruimte, daar gebruiken ze speciale reflekterende folie, zelfs in verschillende lagen, dit moet je maar eens gaan bekijken, eventueel op hun website

Guido,

Op de site van De Kleine Aarde zag ik niet meteen info over vloerisolatie maar via hen kwam ik terecht bij Tonzon, de fabrikant van thermoskussen en thermosheet: ik neem aan dat je dit bedoelde.
Thermoskussens lijken veel voordelen te bieden tov. eps platen: moet ik zeker eens nader bekijken.

Bedankt voor de tip,
Danny

Hallo,

ook ik zou graag wat reacties horen over het systeem met Tonzon.

Misschien wel een nieuwe topic hierover openen?

groeten

Davy

Hallo,

 

ik ben installateur voor Belgie voor Tonzon. Mocht u vragen hebben dan kunt u vrijblijvend bij mij terecht. info@thad.be

met vriendelijke groeten,

 

Martijn van der Knaap