pellet-houtkachel ????

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Deze zomer doen we vernieuwingswerken aan onze woning. Momenteel verwarmen we ons met 2 houtkachels. We zoeken iets dat wat meer comfort biedt maar toch ook de voordelen van een houtkachel heeft.
Enig tijd geleden kwamen we pelletkachels op het spoor. Ondertussen hebben we daar al veel info over gelezen en er zelfs in gebruik gezien. Daarin vonden we zowel conmfort als de charmes van een houtkachel.
Maar onze vraag gaat om het volgende. We kunnen op een voordelige manier aan hout geraken en dat speelt natuurlijk in het nadeel van de pelletkachel.
Daarom zijn we, tot nu toe hopeloos, op zoek naar een systeem waarbij we de beiden kunnen gebruiken. Zijn we thuis, dan stoken we hout. Is het nacht of lukt het ons niet, dan schakelt het systeem over op pellets.
Dit systeem bestaat wel om centrale verwarming op aan te sluiten (een soort branders dus). Maar wij zoeken dit systeem dus in de vorm van een kachel.
Kan iemand ons op weg helpen ?
veel dank.

Reacties

heb het ook al gezien en vind het ook mooi spijtig van de hoge prijs ongeveer 7000 9000 euro
zal het eens opzoeken

ben ik opzoek naar (geweest)
(nog) niet verder gekomen dan de Italiaanse fabrikant Eurofiamma (www.eurofiamma.com) die hout/pelletcombinaties heeft voor redelijke prijzen (<5000euro) en zelfs een model dat ook warmwater produceert.
Helaas is technische info op hun site in het italiaans, maar als je ze in het engels emailt krijg je wel in het (gebrekkig) engels antwoord.
Ze hebben een vertegenwoordiging in Frankrijk (waar ik woon).
Sterkte!

Zelf zit ik ook met een gelijkaardige wens. Bij Stroomop (stroomop.be) heb ik een interessant systeem gezien om in de keuken van m'n nieuwe woning te plaatsen, namelijk een fornuis - kookplaten + oven (van de firma Lohberger) dat op stukhout brandt, met mogelijkheid een pelletsmodule aan te koppelen, met timer (om 's morgens of 's avonds warm te stoken voor men opstaat of thuiskomt), en met warmtewisselaar voor boiler. En 't ziet er ook nog mooi uit.
Ik ken de prijs en performantie nog niet, als ik m'n keuken wat verder uitwerk ga ik daar zeker eens naar vragen.
Als iemand hier al meer ervaring mee heeft - ook altijd welkom !

Groeten, Jan.

Ik ben verbaast dat er nog een alternatief bestaat,

Mijn plannen voor een LEW woning zijnin de maak, ik ga het zeker bekijken,

alvast bedankt voor de info,

Erik

In Italie vond ik een interessant toestel, de caldea: hiermee kun je bakken en koken, warm water produceren voor sanitair en vloerverwarming, stralingswarmte en gezellig vuurtje, ofwel alles wat je nodig hebt in 1 apparaat.

http://www.caldaieapellets.com/caldeapellets.htm

Het apparaat kost incl. BTW tussen de 6000 en 8000 euro dus niet eens zo gek?

Nu zouden we er een orc-turbine (of hoe zo'n ding heet) of een sterlingmorotje aan kunnen hangen en ook onze stroom ermee gaan maken, dan is mijn autarke woningkje een feit zonder een godvermogen aan pv panelen....

Arnold

Kijk eens bij Brunner.de.
Prachtige apparaten welke op pellets en hout werken en welke je kan aansluiten op cv.
Alleen onbetaalbaar.

Kun je alleen niet mee bakken en koken, toch wel noodzaak voor autarke woning vind ik

verder mooi spul inderdaad...

lohberger in oostenrijk heeft ook mooie apparaten hiervoor echter ook duur

mvg arnold