looplamp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik meen hier ergens gelezen te hebben dat een looplamp meer verbruikt dan de lamp van 40watt die er in steekt,
het zouw aan het verlengsnoer liggen
dan vraag ik mij af of al mijn verlichting ook niet meer verbruikt,omdat er in feite overal verlengsnoer aanzit van de lamp naar de zekeringskast

Reacties

Oei Marcel, ken je dat van dat klokje en de klepel?
Enkel een looplamp met een TL-lampje, waarbij het snoer als balast voor de lamp dient, verbruikt ruim het dubbele (ongeveer 20W met een lampje van 9W) dan een TL-lamp van hetzelfde vermogen met een normale inductieve balast.
Dat snoer mag je nooit inkorten en moet je steeds afrollen als je de lamp gebruikt, het is een speciaal weerstandssnoer.

niet goed gelezen zeker,maar ik vond het niet terug,
bedankt

En voor het fijnere nabel werk:

Het weerstands snoer fungeert eigenlijk als de smoorspoel in uw gewone tl balk (dat bonk ijzer binnen in, niet zijnde een condensator).

De stroom wordt gesmoord met als uitkomst warmte, vandaar dat afrollen van het gehele snoer.

De spanning blijft gehandhaafd om de lamp te laten luminiceren, zonder door te branden.

In functie van (!sic, ik vindt dat mooi) de tijdelijke toepassing, niet echt van ecoligisch nut om zo'n ding daar op af te rekenen.

Ligt wel anders met gewone TL verlichting, cosinus phi (arbeidsfactor) van het net en zo.

Is met huidige hoog frequente lampen al weer anders.

Groet, CP