kookpotten voor inductie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben voor onze nieuwe keuken een inductiekookplaat besteld. Bijgevolg moesten onze kookpotten dus ook geschikt zijn voor inductie. Een tijdje geleden is er bij ons iemand aan de deur gekomen die potten van het merk Solingen verkocht. Deze waren geschikt voor inductie, zo staat toch op de doos vermeld. Nu heb ik hier gelezen dat er een magnetisch veld met zijn en logischerwijs betekend dit dus dat je aan de onderkant van de pot een magneet moet kunnen hangen (als ik het geod begrepen heb tenminste). Dit is echter niet het geval. Kan ik deze potten dan alsnog gebruiken of niet? En zo nee, kent iemand toevallig het merk Solingen of heeft iemand er een website of e-mail adres er van. Ik vind dat het niet kan dat er op de doos vermeld staat dat het wel geschikt is voor inductie en dat achteraf dit niet blijkt te kloppen. Kan dit zo maar?

Reacties

weet iemand de juiste site van die handelaar in nederland, die met zijn nep kookpotten van solingen (mayer classics) zit hier met kookpotten zonder deksels, dank u

De dikte of vlakheid van de bodemplaat heeft m.i. geen belang. Alle energie wordt toch optimaal benut. Ik kocht me de standaardpotten aan van een bekend merk tegen een heel geringe prijs (vanwege "made in Asia"). De keuze voor inductie spijt ons niet: snelheid, power en veiligheid (oververhittingsbeveiliging; zonder een pot schakelt het vuur automatisch uit; de knop op nul draaien = verijdelen van overlopend kookvocht,..)

We konden wel niet lachen toen de computerbediening van de kookplaat na amper 4 jaar brak want er bleek geen wisselstuk meer te bestaan. Ik kreeg uiteindelijk een nieuwe kookplaat voor 750 euro ipv 1250. Ik nam nu voor alle zekerheid een bijkomende garantie (tot 5 jaar).
Ik raad het iedereen aan, omdat het bedrag voor de zekerheid tov de totale kostprijs eerder gerng is en er bij het nieuwe toestel in den beginne ook malfuncties voorkwamen.

De bodem moet ijzer, kobalt of nikkel bevatten. Dit zijn de enige metalen die reageren op magneten. (Denk maar aan de vroegere blinkende 10 frankstukken die van nikkel gemaakt waren.)
Je kan dit simpel controleren door een klein magneetje aan de bodem te houden. De magneet blijft plakken = OK!
De oude gietijzeren potten zijn dus ook bruikbaar.

1 ding begrijp ik hier niet goed, nl kookpotten kopen aan de deur??????? Waarom, automatisch zit je al met een probleem van waar naar toe met de garantie, waarom zijn ze zo goedkoop en in de winkel zo duur, eehh tja namaak natuurlijk, anders verkochten die dure winkels NIKS meer, hierbij een goeie raad, koop aan de deur wat diepvriezer waren, wat groenten of fruit, of eventueel de melk als er een melkboer komt, voor de rest NIKS want de kans is groot dat die goedkoop , duurkoop zal worden!
groetjes

Wij hebben in 1969 kookpotten gekocht bij een demonstratie bij mijn ouders thuis. de prijs toen was 21000Bfr. of zo'n 500euro, toen een smak geld, maar wel met levenslange garantie op de potten, handvaten en dekseldoppen. Nu zijn er handvaten kapot en mijn garantiebewijs kan ik niet terug vinden. Nu zegt de fabrikant dat deze garantie niet meer telt zonder het aankoopbewijs. Als ik zo ordelijk moet zijn met dit aankoopbewijs moet toch zeker deze firma in zijn boekhouding mijn gegevens kunnen terugvinden, daar ik hen het adres kon geven waar deze potten gekocht zijn. Maar nee hoor, wat had je gedacht? zij kunnen er niets van terugvinden.Het gaat over de kookpotten AMC. Wie heeft hier nog problemen mee? Probeer nu wel langs een consumentenbureau te weten te komen wat hier aan te doen is.

Beste mensen,
Koop zo'n dingen toch niet aan de deur!!! De kleine winst die je denkt te maken gaat vlug verloren. Een goede vakman is nog altijd de beste raadgever.
Jaak

beste , mensen ik ben vertegenwoordiger van amc kookpotten .
dus als je vragen hebt in verband met goede kookpotten voor inductie kan ik jullie wel helpen .

vriedelijke groeten coene luc

wel Luc Coene, hoe zit het nu met het verhaaltje van de magneet? Klopt dat?

Hallo Luc,

Kun jij me vertellen of potten van het merk: Fissler, met een stainless bodem geschikt zijn voor inductie koken?

Alvast hartelijk bedankt.

Groeten,

Marjon Op de Woerd

Alle poten met een Roestvrij stalen bodem zijn niet geschikt. Daar RVS niet magnetisch is.

Bij je inductie plaat bevindt zich normaal een magneet waarmee je de potten kunt testen.

Marion

Fissler, met een stainless bodem: op internet vind je enkele pannen van Fissler met melding inductie, maar op hun potten vind ik dit niet terug.

Ikzelf kocht goedkope Demeyere. Op de bodemplaat staat "18/10 INDUCTIE". Stainless kan samengaan met inductie maar is dat niet automatisch. De potten zelf bekijken en testen met magneetje: dat is m.i. de oplossing.

Laat jullie toch niets wijs maken. Als je de test met de magneet doet weet je dadelijk of de kookpot geschikt is voor inductie. Al de rest is flauwe kul.

wij hebben hier een inductiekookplaat en het regeltje van de magneet is de enige die bij ons telt. (bij de kookplaat was trouwens een magneet bijgeleverd)
Wij hadden kookpotten van lagostina (gekocht in de makro)
en deze zijn geschikt voor alle vuren, en dus ook voor inductie.
het zijn inox-kookpotten met een zware sandwich bodem.

Ook ik ben zeer ontevreden van de service van AMC.
Ze beloven je levenslange garantie maar als je wat vraagt krijg je als antwoord ...................
we kunnen je niet terugvinden in ons klantenbestand.
Ik kreeg de potten cadeau als huwelijksgeschenk.
De schenkers van het cadeau zijn helaas overleden, dus kan ik hen geen aankoopbon meer vragen.
En de kans dat die mensen dat na 38 jaar nog zouden hebben is zeer klein.
Dus .............. zo gaat het bij AMC.

Hallo,

Ik heb hier al veel interessante informatie gelezen. Denk je dat kookpotten van de Ikea en pannen van Tefal geschikt zijn voor de inductiekookplaat?

Bedankt,

Kim

Graag zou ik willen weten of iemand ervaring heeft met kookpotten van TT design.
Ik krijk binnenkort iemand over de vloer die dit komt voorstellen.

Ik ben al jaren vertegenwoordiger van AMC kookpotten.Test voor eender welke kookpot als ze al dan niet geschikt zijn voor inductie....hang er een magneetje aan.
Als hij blijft kleven, dan is uw pot geschikt.
Nee, tot op vandaag kunnen niet magnetische potten aangepast worden om toch op inductie te werken.
En ja, wij verkopen woks en grillpannen geschikt voor inductie

deur aan deur verkoop....die doos waar Solingen op staat en die door een Hollander (of Nederlandstalige Duitser)wordt verkocht is pure namaak en oplichterij....
Tegen die man lopen duizenden klachten...
Soms beweert hij dat het AMC kookpotten zijn(vroeger liet hij het er zelfs op het handvat in graveren) daar waar AMC het logo wereldbol en patentnummer onderaan in de kookpot drukt.
Wel, die doos kan je aan de kust kopen voor 80€.
Ik ben een overtuigde verkoper van AMC.
Mijn telefoonnummer 0477/74 17 02

Adres AMC-Belgium NV.
Kortrijksestwg
9830 St. Martens Latem
09 2509360

Leen, Lode

't Is al honderd keer gevraagd, maak uw reclame voor uw rommel ergens anders. Heeft overigens geen bal met het energieforum te maken. Respeceer onze regels, of hoepel op!

Hans

Klopt helemaal! OOk bij onze inductieplaat is een magneetje meegeleverd, doe de test en je bent zeker.
Trouwens, onze pannen komen van ikea hoor, en ze doen t best. Jammer dat mn ma af en toe voor ons kookt en haar pannen niet geschikt zijn om op te warmen op onze inductieplaat. Eum, mijn advies, koop nooit meer aan de deur.

Heeft iemand informatie over TT-design kookpotten?

Diane

Heeft iemand informatie over TT-design kookpotten?

Diane

Kan iemand mij helpen??????????????
zeer dringend
Ik ben vandaag aangesproken geweest van de beruchte nederlandse duitser die met een zwarte range rover reed met duitse nummerplaat hij wilde mij 1 stel kookpotten verkopen en ik krag de rest van zijn auto er helemaal gratis bij
dus dat waren 3stellen potten en messen enz...
hij beweerde dat ze van AMC waren maar dat is niet waar
hij heeft me zo in zijn macht gezogen dat ik 1 stel gekocht heb voor 200 euro hij haalde bij manier van spreken het geld
uit mijn handen en duwde zelf de kookpotten in mijn auto
ik ga morgen woensdag een klacht tegen hem indienen
maar ik wil als er nog mensen zijn die dit meegemaakt hebben dat ze mij bellen want ik zal het moeilijk hebben zijn woord tegen dat van mij. WE MOETEN HEM SAMEN DOEN OPHOUDEN bel mij 0497579685

Wij hebben amc potten reeds 25 jaar ,zonder problemen!

Alleen de handvatten moeten vernieuwd worden.

Joris

Ik heb mijn kookpotten van een of ander onbekend merk voor een prikje gekocht, en ik heb die al 35 jaar.

mijn kookpotten thuis zijn ook van amc en ik ben zéér tevreden.
maar de potten die ze mij hebben verkocht verleden week
zijn valse maar de verkoper zegt dat het amc is of sollinger
is en dat is niet waar je kan de potten aan de kust kopen voor 80 euro en hij vraagt 1500 euro
AUB LAAT JULLIE NIET VANGEN EN ALS JE BENT BEDROGEN
VERWITTEG ZEKER DE POLITIE

ik versta nog steeds niet waarom mensen eigenlijk aan de deur kopen??
Zeker als het zo gedongen is...
Men mag mij komen uitleggen wat ze willen,
maar als het mij niet aanstaat kunnen ze hun boeltje inpakken en terug vertrekken, met lege handen.
Heb een set kookpotten gekocht in de multi bazar,
en die werken perfect op inductie en hebben 99€ gekost voor de volledige set van potten en pannen.
Dus mensen, laat jullie niet vangen aan al die zogenaamde kwaliteitsmerken.
Ook wij hebben van schoonmoeder potten van demeyere gekregen.
Die dingen kosten per pot evenveel als de set die we al hadden,
en zijn daarom zeker niet beter!

In 1972 hebben we een set kookpotten besteld bij de firma Mecra Metal Corporation te Gent , bij nader toezien bestaat deze firma niet meer , althans niet onder die naam . Daar er op deze set een levenslange garantie is , hadden we graag gebruik willen maken van deze service,daar er na al die jaren toch iets is versleten en aan reparatie toe is. Zou U zo vriendelijk willen zijn ons het huidige adres van deze firma te willen laten weten . Bedankt bij voor baat .

inderdaad, het vroegere mecra metal corporation is van naam veranderd. het heet nu amc (alfa metalcraft corporation). de garantie waarover u het hebt wordt nog altijd toegepast.
stuur maar een mailtje

Wij hebben 2 jaar geleden een inductiekookplaat geinstalleerd.
We hadden al enkele kookpotten in inox van een duurder merk, met een bodem geschikt voor de inductiekookplaat en hebben nog een volledige set gekocht voor 60 euro bij Aldi. Ook deze kookpotten hebben een geschikte bodem (moet magneet blijven aan plakken) en werken eigenlijk even goed als de duurdere potten.

er zijn hier veel die niet kunnen lezen denk ik...
het antwoord op vele vragen staat een paar berichten boven hun vraag al. zal het nog eens opsommen:
potten die geschikt zijn voor inductie hebben meestal de vermelding ergens op de pot of de beste test is nog altijd de magneet. als uw magneet er tegen plakt is het geschikt. dit kan door ijzere potten of met (zoals al vermeld) een "sandwish bodem" dus meerdere lagen waaronder een paar magnetische lagen.
dan verder: koop nooit potten of messen aan de deur. dit is rommel. goedkoop zijn goede messen en potten nooit omdat goed materiaal duur is om te maken. potten met bodems uit meerdere lagen is een ingewikkeld procces en is gewoon duur. hetzelfde zoals al die goedkope messensets. een goed mes ondergaat 40 stappen tot het klaar is. bijgevolg is het duur. maar het gaat bijna allemaal een leven lang mee dus heb je je geld er met den tijd wel uit.
het merk sollingen zoals vele hier vermelden is rommel. sollingen is een stad in duitsland waar veel messen en kookpotten enzo gemaakt worden. ze zetten op goedkope rommel die naam en verkopen het voor een paar 100 euro. koop uitsluitend duur keukengerief in een echte winkel. er zijn hier en daar wel groothandels waar de prijs iets beter is, maar goedkoper gaat u degelijk materiaal niet vinden.
zo is het gewoon.

grtz

Ja, ze zeggen koop niets aan de deur maar mijn moeder heeft haar échte AMC potten indertijd aan de deur gekocht en we zijn daar heel tevreden van. De beste zaak die ze ooit gedaan heeft. Maar je moet wel weten aar je mee bezig bent. Ik kook al jaren met AMC en aan mij krijg je gee nep verkocht. Gooi ze maar eens goed tegen de grond, aan AMC zie je nog geen krasje! En als ze aan de deur een pak goedkoper zijn ist altijd verdacht natuurlijk.

Opgepast voor Nederlandse Nep-verkopers ! Ze zeggen van AMC te zijn en verkopen potten en messensets. Dit is allemaal nep. Een AMC-koopkpot heeft een lael onderaan van AMC.
Nederlandr beweert van een beurs te komen met enkele dozen op overschot, die hij niet mee naar Nederland wenst terug te nemen. Daarom geeft hij 70 à 80 % korting. Hij heeft documentatiemateriaal in een heel mooie kaft, lijkt alemaal op een goede vrtegenwoordiger. Is dus allemaal nep. Vorige week (12/04/07) gesignaleerd in Wilrijk met grijze Audi break. Wie kent deze man ? 1m75 en ongeveer 40 jaar, gewone lichaamsbouw

mijn ventje heeft er net gekocht in de streek van ieper, zal hem straks vragen met welke auto hij rijdt,
hopelijk kunnen we die potten toch nog jaren gebruiken, ook al zijn het neps

Mijn zoon verkoopt kookpotten van T&T-design en deze zijn geschikt voor alle vuren. Zo kun je ook bakken zonder vet, stomen en koken zonder water. De bodem is ook dikker zodat alles energiebesparend is.
Een kookset bestaat uit 21 delen en kost bijlange niet zoveel als AMC. Het komt pas binnen enkele jaren in de winkel, vertelden ze me, maar nu reeds in bij de vertegenwoordigers met kortingen tot 1000euro en extra geschenken als grillpannen en andere gratis.
Echt zenne, geloof me maar, betere dan dit bestaat er niet, honderden mensen hebben ze al in hun bezit, via vertegenwoordigers en allemaal even content !!!

Als ge meer info wilt, kzal hem eens zenden, ge moet maar mailen

Mijn zoon verkoopt kookpotten van T&T-design en deze zijn geschikt voor alle vuren. Zo kun je ook bakken zonder vet, stomen en koken zonder water. De bodem is ook dikker zodat alles energiebesparend is.
Een kookset bestaat uit 21 delen en kost bijlange niet zoveel als AMC. Het komt pas binnen enkele jaren in de winkel, vertelden ze me, maar nu reeds in bij de vertegenwoordigers met kortingen tot 1000euro en extra geschenken als grillpannen en andere gratis.
Echt zenne, geloof me maar, betere dan dit bestaat er niet, honderden mensen hebben ze al in hun bezit, via vertegenwoordigers en allemaal even content !!!

Als ge meer info wilt, kzal hem eens zenden, ge moet maar mailen

wij hebben kookpotten van mijn moeder gekregen die zij ook aan de deur heeft gekocht. van het merk solingen. maar wat ik niet snap als het namaak kookpotten zouden zijn dan kan het toch niet dat daar onderaan de kookpot het merk serienr en zo verder gegraveerd staat. maar wij hebben ook al drie deksels waar het handvazt van afgebroken is en ik weet echt niet waar naartoe.

Opgepast voor AMC potten verkoper met gratis messenset !
Het was een man met een zwarte BMW.
De Nederlandstalig sprekende Duitser met zijn zwarte BMW met Nederlandse nummerplaat beweerde van een beurs te komen in Brugge en had enkele dozen op overschot, die hij niet meer naar Duitsland kon terug meenemen, hij moest dringend zijn vliegtuig naar Duitsland halen in de luchthaven van Oostende.

Vanaf 1 oktober 2007 staat er op het invoeren van een namaakgoed een direct te betalen boete van 125 euro! Om het even welk soort namaakgoed: horloges, kleding, schoenen, parfums, handtassen, medicamenten, kookpotten,...

De federale politie is nu bevoegd voor overtredingen inzake namaak op de binnenlandse markt. Helaas zijn die daar niet voor opgeleid en dus niet happig om op te treden.

De douane is wel opgeleid maar kan enkel maar een PV opmaken bij invoer in de EG (of uitvoer buiten de EG) en dus niet op de binnenlandse markt!

Bovendien moest de benadeelde firma (bvb Nike) zelf klacht indienen en zorgen voor de vernietiging. Dus als AMC geen klacht indient tegen de schending van haar patent, kon er geen PV worden opgemaakt!
Vanaf 1 oktober hoeft dat laatste niet meer en zal de bestraffing van dergelijke nepverkopers vlotjes kunnen gebeuren.

Dus (vanaf oktober) die valse verkoper doorgeven aan de politie kan een oplossing zijn. Noteer de nummerplaat en nationaliteit, het merk van het voertuig en zo mogelijk de identiteit van die nepverkoper en geef ze door aan politie of douane.

kent er iemand t&t design?

Lucvt,

Wat een belachelijke maatregel ! Dan kunnen ze ook beginnen met de Pepsi-cola en River-cola uit de winkelrekken te halen want dat zijn namaken van Coca-Cola.
De betutteling begint zodanige proporties aan te nemen dat zowat iedereen er zich aan begint te ergeren.
Binnenkort zijn de namaakprodukten -wegens hun zeldzaamheid- nog populairder dan de echte

vr gr
Pluto

Beste forumleden ,

iemand die op zo'n manier zijn potten en pannen van de hand doet met zulke zogezegde (verlieslatende) kortingen, zo opdringerig is, en van zijn spullen af wilt geraken, is niet kosjer !! Dit gaat over gestolen goederen!
Jaren geleden werden dezelfde praktijken toegepast in Gent. Toen ging het over stereo-installaties. Ik werd zelf 2x aangesproken en heb klacht ingediend bij de politie omdat ik het niet pluis vond. Ik kreeg de bevestiging dat het vermoedelijk om gestolen goederen ging en dat ze de man op heterdaad probeerden te pakken te krijgen.

Wie koopt nu ook een stel kookpotten midden op straat? Twijfel over de kwaliteit van pannen? Ga naar een gespecialiseerde zaak waar ze enkel kookgerei verkopen en vraag een degelijke uitleg, of baseer je op ervaringen van familie en vrienden.

Als je mijn visie als kok wilt, koop geen anti-aanbakpannen met 'speciale coating' (genre T....). Deze coatings komen na verloop van tijd allemaal beetje bij beetje los en deze stoffen zijn zeer kankerverwekkend!! (testaankoop)
Kook niet in aluminium potten (genre campeerspullen), deze geven een chemische reactie met zuren zodat aluminium oplost en in ons lichaam terecht komt waar het hersentumoren veroorzaakt. Dat de Volksgezondheid deze materialen nog niet verboden heeft voor de bereiding van voedsel edm , is me tot op heden een raadsel!

Een goede inox 18/10 kookpot/pan waar het merk je 30 jaar garantie op geeft lijkt me betrouwbaar. Goede pannen zijn nu eenmaal duur. 10 € voor een inox kookpot van 3L inhoud is vaak van ondermaatse kwaliteit. Vaak veel te licht in gewicht en de bodem komt vaak los bij hoge t°.

En waarom wil iedereen ineens inductie ? Al die elektro-magnetische straling die het toestel uitzendt is toch schadelijk voor het lichaam? (als ik me niet vergis -maar dat is altijd mogelijk- wordt inductie afgeraden bij mensen met een gehoorapparaat en/of een pacemaker! Dat zegt genoeg , denk ik...)

Zo, hopelijk was dit niet te moraliserend...

Jo

@jo

Waarom wil iedereen inductie ? Wel er zijn heel wat redenen die pleiten voor inductie, zeker voor mensen zoals wij die geen
aansluiting kunnen krijgen op het aardgasnet.
Hier alvast een paar redenen:
- snelheid: als kok zou je moeten weten dat inductie de enige manier is om meer warmte toe te voegen dan je met gas kunt
doen (en dat zeg ik zelf niet zo maar, vraag het maar eens in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde)
- economisch : van alle mogelijke manieren om te koken heeft inductie het beste rendement (beter dan gas, beter dan
vitrokeramisch, beter dan gewoon electrisch), dus het verbruik ligt het laagst
-veiligheid: hoewel de bewering dat de plaat direct koud is niet helemaal klopt, kan ik wel zeggen dat de plaat veel sneller
koud is dan gelijk welke andere methode

En zo zijn er nog wel wat
Wat het nadeel van de electromagnetische straling betreft, heb ik niet echt schrik dergelijke zaken zijn zeer uitvoerig getest
en van de microgolf zeiden ze in de jaren 60-70 ook dat die straling zo slecht was en vandaag worden er meer microgolf
ovens verkocht dan ooit.

Dat inductie het meeste rendement haalt qua elektrisch koken klopt.
Maar dat inductie zuiniger is dan gas? Heb je daar cijfers en bronnen voor?

groeten
rik

Pluto

Terzijde, een patent loopt af na 50 jaar.
Coca-cola namaken is nooit verboden geweest, omdat ze nimmer een patent hebben aangevraagd!

De reden is intelligenter dan je denkt. Na het verlopen van een patent (zijnde de 50jaar) moet je ook de formule prijsgeven. De formule van Coca-cola is beter bewaakt dan onze gevangenissen.

Je voorbeeld was dus slecht gekozen.

Ik ga jullie zelf een vraagje stellen.
Stylo's van het merk BIC worden nagemaakt. De verschillen zijn bijna onherkenbaar. In het plastieken afsluitdopje zit bij BIC een klein gaatje. (Bij namaak niet.) Ken je de reden? (Terzijde, het is niet bedoeld om je oren te kuisen)

Duw met je BIC op je bureau, het inktballetje zal intact blijven. Bij namaak schiet het in de inktvulling.

Scheermesjes? Verschil tussen namaak en echt zie je duidelijk onder de microscoop of voel je pas bij het scheren.

Echte en namaak-viagrapillen heb ik nog niet uitgetest. Iemand bevindingen?

Om terug op de voordelen van inductie te komen.

Ik zag enkele jaren geleden op TV een topkok (met Michelinsterren) pronken met zijn gloednieuwe inductiekookplaten. Er waren er heel wat. Voordien had hij gasvuren en de warmteafgifte ervan deed hem en ook zijn hulpkoks het zweet van het lijf lopen. Met de inductieplaten bleef de keuken op een aangename werktemperatuur, wat ook voor de hygiëne cruciaal was.

De vlakke keukenplaten waren ook gemakkelijker schoon te maken.

Ik heb ook juist inductie aangeschaft. Mijn kookpotten(aangekocht in 1984) zijn van het merk "Demeyere"en het trukje van de magneet werkt niet. Moet ik nu nieuwe kookpotten kopen ? Ik heb niet alle reacties bekeken, want dat duurt te lang. Groetjes en reeds bedankt voor jullie antwoord.

Als je reeds je kookplaat hebt, kan je het gemakkelijk testen: de meeste inductiekookplaten (waarschijnlijk alle) piepen wanneer er niets op de kookplaat staat wanneer je ze opzet. Een niet conforme kookpot komt overeen met 'niets'. Ik vrees echter dat het (aangezien het magneetje niet werkt) het nieuwe kookpotten zullen worden...

Hier ook verkoopster van T&T over de vloer gehad.
Lijkt erg op het principe van AMC, maar idd veel goedkoper.
Website ziet er "echt" uit.
Startersset van 21 delen kost 1090 euro.

Is dit te betrouwen?