spouw volspuiten met pur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo zou mijn spouw willen laten opspuiten met pur schuim omdat ik vind dat mijn isolatie in muur slecht geplaatst is.
wat vinden jullie van dit systeem en is er iemand dat dit al heeft laten uitvoeren
mvg

Reacties

Beste Dirk,

Ga naar intro en begin....
Veel leesgenot.

P.S. Je PUR heeft me hiertoe overhaald

heb het jaren gelede laten doen tot grote tevredenheid

Wat houdt dit eigenlijk in, je spouw laten volspuiten met PUR?

Ik ben een volledige leek in zo'n dingen, maar het interesseert me wel zeer erg omdat wij nu ook een oudere woning gekocht hebben die dringen geïsoleerd zou moeten worden...

Groetjes
Silvy

Wat houdt dit eigenlijk in, je spouw laten volspuiten met PUR?

Ik ben een volledige leek in zo'n dingen, maar het interesseert me wel zeer erg omdat wij nu ook een oudere woning gekocht hebben die dringen geïsoleerd zou moeten worden...

Groetjes
Silvy

uw spouw word gewoon volgespoten met isolatie schuim,er word elke meter of zelfs minder gaatjes in de voeg geboord om controle te doen ziet men later niets van,
en heeft zeer goed resultaat

Wat is de kostprijs hiervan?

Groetjes
Silvy

dat weet ik zelf niet meer is zeker 20 jaar geleden,maar ik schat nu 15euro of iets meer
zoek naar een aannemer en telefoontje,en u weet het want het gaat meestal de meter
het huis dat ik liet doen was gewoon niet warm te krijgen,was de instalatie te nipt berekend of niet,maar na het inspuiten met pur geen problemen meer gehad

Je gaat je huis toch niet verkloten door het vol te spuiten met giftig PUR? (op z'n zachtst gezegd)

Technisch trouwens het minst geschikt van al, voor gelijk welke toepassing.

jeroen

Jeroen,

kan je me vertellen hoe lang gespoten PUR zijn giftige dampen blijft afgeven?

Kan je ons ook uitleggen waarom je vindt dat pur technisch gezien de minst goede oplossing is. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met het dampdichte-karakter van pur. Welnu: zijn inertie voor vocht en damp kan ook een voordeel zijn, blijkbaar. Voor onze renovatie heeft het WTCB nl aangeraden de huidige volle muur de bespuiten (langs binnen) met een ferme laag pur en naderhand dan een nieuwe muur te metsen (eveneeens langs binnen). Hierdoor is ook het probleem van vocht insijpeling doorheen de volle muur opgelost. Een dampscherm moet trouwens ook niet voorzien worden aangezien de 10cm pur deze taak al overneemt....

teizman

"kan je me vertellen hoe lang gespoten PUR zijn giftige dampen blijft afgeven?"
Tot het volledig uitgehard is. Zeer kort dus, integenstelling tot UF-schuim.
Bij brand geeft PUR echter opnieuw zeer giftige dampen.

Jeroen, ik kan je stelling niet bijtreden.
In nieuwbouw, waar alle opties openstaan vindt ik PUR een absoluut taboe, maar voor navulling van een spouw, waar je hooguit 5cm dikte kan halen geeft het gewoon de beste isolatiewaarde en technisch staat het procede behoorlijk op punt. Daar dit in een keer voor een goede luchtdichting zorgt, vindt ik wel dat zo'n ingreep samen moet gaan met de installatie van een balansventilatie.

Teizman,
als je je volle muur langs binnen gaat isoleren zonder die vochtinsijpeling op te lossen heb je veel kans dat die muur gaat kapotvriezen. Ik zou daar heel voorzichtig me zijn.

Wanneer de PUR perfect in het kleinste hoekje kruipt, is het technisch misschien een verbetering, echter bestaande koudebruggen en cementresten zullen mogelijk voor condensatieproblemen zorgen. In theorie dus ja, in praktijk blijft het bedenkelijk. Er bestaan ook korrels die veiliger zijn. (SL20?). Gevelsteen wegnemen is nog steeds beste oplossing, zeker op lange termijn. Budget kan probleem zijn.

Luchtdichting bekomen met PUR in je spouw??????? Ook geen argument dus.

ivm het giftige, ook na het uitdampen is PUR problematisch, productie, afvalfase, bij brand zéér giftig. Al eens PUR uit een spuitbus aan je handen gehad?

Jeroen

kan u 1 adres door geven,van beschadeging door pur

"Gevelsteen wegnemen is nog steeds beste oplossing, zeker op lange termijn."
Accoord, maar kan niet altijd.
SLS20 vindt ik absoluut geen goede oplossing, dat loopt al weg door een gaatje van 8mm (zelf geprobeerd), laat openingen onder de vensterbanken en door z'n "losse" vorm werkt het als een wig tussen je muren.
SLS20 zal in mijn ogen pas interessant worden als ze dat op een of andere manier kunnen "binden".

Ons huis is nu 25 jaar oud, en er zit geen isolatie in de muren. De spouw is langs de zolder bereikbaar. Welk is het beste isolatie materiaal dat we in de spouw kunnen gieten/plaatsen (evtl. merk). Ons budget is eerder beperkt maar we willen toch zo'n groot mogelijke inspanning doen.

Ik heb op het forum al de woorden perliet en vermiculiet hoeren vallen.

bedankt op voorhand
kris

Kris,
SLS20 kan je erin gieten, maar dan heb je niets onder je vensters.
Als je eerst per verdiep, beneden te beginnen, je vensters uitbreekt, vensterbank wegneemt en dan de spouw eronder volgiet, alles terug monteren en zo verder werken tot boven is dat misschien wel te doen... zo is mij toch verteld op een stand op batibouw.