Biplex

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Graag had ik geweten bij biplex+ op rol of plaat, in welke
richting deze geplaatst wordt. m.a.w. met de kanalen in
lengterichting of breedterichting.
Mijn inziens van nok naar dakgoot. Wanneer vocht in de kanalen komt dan kan het water naar de dakgoot afdruipen.
Wanneer je spanten op 45 cm plaatst dan is de breedte van de rol of plaat zeer schadelijk.
m.a.w. plaats je de kanalen evenwijdig met de nok ?
Indien ja, heb ik serieus mijn twijfels over de plaat.
graag antwoord a.u.b.

groeten: De Schacht Luc

Reacties

beste luc,

je vraag is eerder op zijn plaats op www.bouwinfo.be (of bij de producent zelf, wat zegt biplex hierover?)

wij beschouwen biplex namelijk niet als een goed energievriendelijk onderdak... dus het is niet echt van toepassing voor de lezers/adviesgevers van dit forum

groeten,
christophe

Luc

De beste richting voor Biplex is geen richting, het is een waardeloos onderdak.
Een onderdak heeft meerdere fuctie's, winddichtheid, waterdichtheid en dampdoorlaatbaarheid.
Voor mij zijn er maar twee goede onderdaken die deze functie goed vervullen, nl. folie's zoals Solitex, Deltamaxx en Deltavent van Dörken, Tyvek,... Daarnaast heb je de isolerende houtvezelonderdakplaten, een stuk duurder, maar echt dicht, en heeft daarbij nog zijn isolerend vermogen voor zowel warmte als geluid.

Hans

Een ander nadeel van die Biplex is dat het erg reageert op temperatuurschommelingen, bij een hittegolf zetten ze zo sterk uit dat ze beginnen golven, met gapende openingen tussen de stroken tot gevolg.

Hans,

als je spreekt over biplex als waardeloos onderdak, valt biplex + daar dan ook onder?

Ik heb namelijk biplex+ als voorstel op een offerte gekregen. Een andere dakdekker biedt delta-vitaxx aan. Valt delta-vitaxx ook onder uw aanvaardbare categorie van onderdak zoals delta-maxx ?

Nu ben ik eens prijzen gaan opzoeken en kwam via google hier terecht. Wat ik gek vind is dat biplex+ 4,2 €/m² kost en delta-maxx maar 2,64 €/m². Het slecht materiaal kost duurder dan een goed?

Bijkomende vraag: als de offerte uitgaat van biplex+ (maar er staat niet bij of dit platen dan wel rollen zijn), mag ik er dan vanuit gaan dat er evenveel uren werk in het plaatsen kruipt voor biplex+ als voor Celit 4D? M.a.w. zou het een juiste redenering zijn dat moest ik hem vragen de offerte te herberekenen op basis van Celit 4D, zijn prijs ongeveer 4 euro/m² duurder gaat zijn? (verschil in prijs tussen Celit en Delta op bovengenoemde site) Ik kan dat natuurlijk het beste aan hem zelf vragen maar wil me met wat kennis wapenen.

Alvast bedankt,

Dieter