warmtewisselaar voor Speksteenkachel naar Cv

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wie kan mij adviseren, of heeft adressen van bedrijven met ervaring. Ik heb ik mijn woning een speksteenkachel die de gehele bg goed verwarmd. Ik moet een nieuwe schoorsteen gaan plaatsen RVS rond 20. DE uitlaat van mijn speksteenkachel is 200 graden celcius. Er gaat dus nog veelwarmte verloren. Ik ben op zoek naar een veilig warmetewisselaar systeem die ik op mijn cv installatie kan aansluiten, zodat er een aantal ruimten op de eerste etage verwarmd kunnen worden.

Gegroet,

Hans Spies
0174 421734

Reacties

Beste,

Welke speksteenkachel heb jij?

Simpele vraag maar dit is niet zo simpel.
Veiligheid is hier toch wel heel belangrijk.
En het rendement (in de ruimte) van u speksteenkachel gaat verminderen omdat je ook nog veel warmte moet verpompen wanneer je niet meer stookt. Deze warmte is misschien wel niet verloren.

groetjes

Dennis
Hans Spies schreef:
> Wie kan mij adviseren, of heeft adressen van bedrijven met ervaring. Ik heb ik mijn woning een speksteenkachel die de gehele bg goed verwarmd. Ik moet een nieuwe schoorsteen gaan plaatsen RVS rond 20. DE uitlaat van mijn speksteenkachel is 200 graden celcius. Er gaat dus nog veelwarmte verloren. Ik ben op zoek naar een veilig warmetewisselaar systeem die ik op mijn cv installatie kan aansluiten, zodat er een aantal ruimten op de eerste etage verwarmd kunnen worden.
>
> Gegroet,
>
> Hans Spies
> 0174 421734

Hans,

De uitgangstemperatuur van een (speksteen)kachel moet een bepaalde temperatuur hebben (als ik me niet vergis ten minste 200 graden) om condensatie in de schoorsteen tegen te gaan.

MVG,
Frank

Beste Hans,

WW wordt in de kachel geplaatst, niet in de schouw.

Geerts uit Kasterlee verkoopt ze, naar eigen zeggen voor kleine vermogens.

Oppassen met stoomvorming en/of condensatie.

Is in het verleden hier al veel over geschreven.

jeroen

is maar +/- 2500watt aan vermogen wat ze bij geerts verkopĂȘn juist genoeg om warmwater te maken op tapinstallatie.

groetjes

dennis

Hans,

Hier ben ik toevallig opgestoten, dit is misschien wel iets voor U.

http://www.klimaworld24.info/detail.php?artikelnummer=1245&artikelgruppe=12

vr gr

Pluto

PS Ik vraag me af of je schouw nog voldoende trekt als je dat plaatst.