garage in lew of ph

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

Wij hebben een bouwgrond waar de voorschriften zijn dat de garage moet opgenomen worden binnen het volume van de woning. Ik vind eigenlijk geen ph waar dit het geval is.
Vraag : is dit niet mogelijk ook niet als alle wanden van de garage opgebouwd worden als buitenmuren/vloer ? Of gaat dit te ver en kan een (groot) onverwarmd volume ?

Groeten,

Vinne

Reacties

Vinne,

Natuurlijk kan dat, ik zou niet weten waarom niet. Belangrijk punt is dan de eventuele deur tussen garage en beschermd volume, die vraagt de nodige aandacht naar dichtheid en isolatie.
Wij zijn thans bezig met een PH met garage binnenin.

Hans

Hans, bedankt voor het snelle antwoord. En wordt de garage dan beschouwd als buitenvolume ttz alle wanden/vloeren errond worden geïsoleerd zoals een buitenmuur ??

Groeten,
Vinne

Vinne

Volgens mij is het bouwkundig het makkelijkst de buitenwanden van de garage mee te isoleren zoals de rest van de woning. Als je dan een goed sluitende garagedeur/poort hebt, zijn de aangrenzende wanden geen echte buitenwanden meer, en kan het met wat minder.
Alleen weet ik niet zeker hoe je in de phpp dit moet inrekenen, moet ik eens navragen. Dit is een situatie die men in Duitsland normaal nooit zal toepassen.

Hans

Klopt,

Als je de mogelijkheid hebt, plaats de garage dan op de noordkant, dan beschermt de garage als het ware je koude gevel direct en je hebt dan geen vensters op de noordkant welke energetisch waardeloos zijn

Ik heb t ook zo, buitenmuren woning Rc=5,2, muur tussen garage en woning Rc=4 en muur garage Rc=4, de deur tussen garage woning is echter gewoon 40mm hout en dat had ik misschien anders moeten doen...

Ook moet je de evt keldervloer (als er een kelder onder je garage zit) en/of het plafond als je de ruimte boven je garage verwarmd, goed isoleren natuurlijk!

Mvg Arnold

Vinne,

Wij hebben dit jaar een passiefhuis in Overijse-hoeilaart bezocht met garage. Deze was wel aangebouwd, dus woning beschouwen als 1 geheel en garage bijaanbouwen. Zoals Arnold het ziet vind ik het super. Zal een grote verbetering zijn.

Hans V.