gaswandketel en geurhinder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forummers,
Ik kom hier veel lezen en heb al veel opgestoken van allerlei onderwerpen.
Ik zit nu echter met een vraag waar ik via de zoekfunctie geen antwoord op heb gevonden.

Kan iemand mij vertellen of een hoogrendements gaswandketel
geurhinder geeft? Het is een gesloten systeem met een pijpje dat uit de muur zou komen voor inlaat verse lucht en uitlaat verbrande gassen.
Mijn buren stellen het nl. in vraag. Zij vrezen in de stant te zitten als de wind uit de 'verkeerde' richting komt. Wat begrijpelijk is natuurlijk.
Ik mag het zetten op voorwaarde dat zij er geen last van gaan hebben.
De uitlaat zou op ongeveer 2,50 m hoogte komen.

Dank bij voorbaat voor een antwoordje.

Reacties

het ruikt, dat is zeker, hoeveel hangt af van persoon tot persoon.

wat is het alternatief?

wat jij wil uitvoeren is zeker wettelijk.

Stefan

Ben gisteren nog bij iemand geweest met zo'n installatie in nieuwbouw en ik heb niks geroken (ongeveer 2 m hoog). De uitgang was vlak bij de deur.

Alternatieven zijn er wel maar dat zal een hoop werk en kosten meer zijn.
Ik zou dan de ketel moeten verhuizen naar een andere ruimte (dus ook heel wat buizen doortrekken), die ruimte anders organiseren en dan met de afvoerbuis door de bovenverdieping en het dak moeten uit gaan.

Als je uitlaat ver genoeg van de buren verwijdert is, zal de rookgassen voldoende verdunt zijn dat er geen hinder is voor de buren.

Een alternatief ipv de roogassen door de gevel nabuiten, de rookgassen vertikaal door het dak. Dit betekent wel een langere rookgasafvoerbuis. En dit kost wel meer.
Maar of het nodig is betwijfel ik wel, of ligt je zo kort bij de buren.