Houtgestookte CV-Ketel of warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Aan iedereen die hierover ervaring of een mening heeft.
Ik wens mijn woning grondig te verbouwen en wens te verwarmen met vloerverwarming, aangesloten op een warmtepomp of houtgestookte CV-ketel, daarbij wens ik een boiler of zonneenergie en ook elektriciteit te maken met nog andere zonnepanelen op mijn dak. Hout heb ik staan, maar het zijn populieren. Hoelang ik daarmee weg kan weet ik nog niet. Heeft iemand ervaring met, of kan iemand mij raad geven, op wat moet ik letten?

Beste Groeten,
Gerard

Reacties

Gerard

Gelieve niet twee vraagstaarten tegelijk over hetzelfgde onderwerp a.u.b., dat maakt het nog minder overzichtelijk dan het al is.
Er is al heel wat gepraat over dit onderwerp. De argumenten over de warmtepomp pro en contra staan uitgebreid op het forum.
Wat mij betreft is een WP uit den boze, tenzij je met je WP niet meer electriciteit gebruikt dan je c.v. ketel.
Een combinatie hout-zon zie ik meer zitten, want dan moet je maar een beperkt deel van het jaar stoken. Er bestaan zowel ketels als kachels met warmtewisselaar, zodat beide een volwaardig alternatief kunnne bieden. Verder zij er ook nog de combiketels waar je zowel met hout als met pellets kan stoken.
Zonder meer informatie is het voor ons echter moeilijk om een beeld te vormen van jou situatie.

Hans

Beste Hans,
Dank voor je snelle reactie. Houtgestookte cv-ketels heb ik gevonden bij www.hout-cv.nl maar in Belgiƫ ken ik er geen.
Is er iemand die ook in Belgiƫ houtgestookte cv-ketels weet staan, of een producent of invoerder kent?

Groetjes,
Gerard

Gerard

Ten einde de boel wat overzichtelijk te houden stel ik voor dat jij je bij de vraagstaart "Meest ecologisch verwarmingssysteem" aansluit, dan moeten we niet op alles dubbel antwoorden.

Hans

Dag Hans,
Ben al begonnen.

Gerard