bouwen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

wij zijn van plan volgend jaar te gaan bouwen.
We hebben een max te bebouwen opp van 12mx17

Ik heb eens een schetsje gemaakt van wat we zoal nodig hebbe :

Ruimte LengteBreedte
Living7535
Keuken & Eetplaats7535
slaapkamer4416
dressing 2,525
wc 1,523
wasplaats4416
hal 3412
gang 11010
slaapkamer 14416
Slaapkamer 23515
Slaapkamer 33515
Slaapkamer 43515
Badkamer 4416
Gang + hal12
kelder 1210120

Heeft er iemand een idee hoeveel budget ik ga nodig hebben voor dit ?
Wij gaan ZELF bouwen (metserij verwarming stroom water...)
wij gaan de bovenverdieping naderhand klaarmaken en dus niet direct afwerken.
We hadden graag goed geisoleerd.
Ik had gerekend op zo'n 150.000 a 200.000

Zou dit kunnen lukken?

Groetjes

Reacties

Naar mijn aanvoelen gaat dat allemaal naar de grote kant. Dan nog 4 slaapkamers en een kelder. Hmm het zal nipt worden. Reken ook uw architect, ingenieur, veiligheidscoördinator en verslaggever erbij (loopt volgens mij een stuk boven de 10 000€ excl. BTW) en je zult de handen deftig uit de mouwen moeten steken.

Veel succes

Hmmz

zijn we verplicht een veiligheidscoordinator/verslaggever te nemen?
Mijn vaders en schoonvader zijn zelf metsers geweest. Mijn vader zit nu in de gyproc/vloerbusiness.

PS de slaapkamer onder wordt naderhand bureau
Sinds we beide in de informatica zitten en men vriendin miss nog gaat lesgeven

ja, veiligheidscoördinatie is altijd veplicht (grrrr wat zou ik Freya's bevallige nek toch graag omwringen).

En een verslaggever is iets totaal nieuw. Die is verplicht voor elk bouwwerk dat onder de EPR valt, en waarvan de bouwaanvraag wordt ingediend vanaf 1 januari 2006.
Meestal zal dat de architect zijn, maar het is een nieuwe functie/taak die apart verloond zal moeten worden.zie www.energiesparen.be/epr
Kostprijs geen idee, ik zou inschatten tussen de 500 a 750 euro excl. btw als de architect het kan combineren met z'n regelmatige werfbezoeken.

enfin, ik wil maar zeggen: hou hiermee rekening als ge uw budget bepaalt. En vergeet niet dat uw nutsvoorzieningen laten aansluiten, ook veel geld kost (tussen 2000 en 3000 euro)

a ja, niet direct aan gedacht, want eigenlijk is het voor velen op dit forum evident, maar de initiële investering om een energiezuinige woning te bouwen is ook duurder. Vanaf 2006 reken je op minstens 3000 euro extra tegenover een basis slecht geïsoleerde woning die aan de huidge K55 voldoet. En dan zal je nipt voldoen aan de energieprestatie regelgeving.

Ik wil u niet ontmoedigen, maar zoals je ziet maken vele kleintjes ... Ga niet over één nacht ijs, en wees niet beroerd om iets kleiner maar fijner te bouwen.

En een architect die enigszins nadenkt over hedendaags wonen en werken, die gaat geen apart burooken meer aanprijzen. Met de huidige technieken, zowel op woonvlak als in de informatica, is het niet meer nodig om aparte werkruimtes te maken. Denk maar aan draadloze netwerken, mobiele werkstations, enz... De investering weegt niet op tegen het gebruiksgemak. Een goed ingeplante werkzone is veel nuttiger. En ge spaart ineens tussen de 7000 en de 15000 euro uit (15m² x 1000 euro bouwkost voor een aparte ruimte)

hmja interesting.
Mits we in het begin eerst onder zullen wonen heb ik toch een plaats nodig voor te slapen :D
En idd ivm isolatie is er een nieuwe regeling.

Ik bekijk het ook allemaal in het groot natuurlijk (We beginnen in maart pas te gaan naar architecten en dergelijke.) Dus ben ik nu maar ideekes aan het opdoen

Een neef van me heeft recent gebouwd. Buiten de metserij heeft hij alles gedaan en kwam met 120.000 eur toe. (Het is wel maar half open) Het huis(11x13) is ook goed geisoleerd en 2 stok hoog terwijl wij maar anderhalf gaan maken
Ik had gedacht dat het mogelijk was met een 200.000 , precies is diet niet 100% zo :x

Toch bedankt voor de informatie alvast
Zo zie je maar weer wat bijgeleerd :D

Ook wij bouwen begin volgend jaar en doen alles zelf.
Ons huis: 11.5x13m
ongeveer dezelfde indeling als van jou.
Moet kunnen voor 200.000€ als je alles zelf doet. De helft van het budget gaat naar loonkost. Ik heb reeds 6 huizen zelf gezet en dit is mijn ervaring.
Kom gerust eens langs voor meer uitleg.
Lieven

Ik zal je vanavond eens mailen en dan kunnen we verder nog zien

Nog iemand die wat ervaringen wil delen ?