koelceldeuren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

k krijg op het werk mijn collega's niet overtuigd dat ze de koelceldeuren moeten gesloten houden. Ze argumenteren dat het te lastig is telkens van de electrische heftruks van de trede te gaan om de deur te sluiten en te openen. Ten einde raad is er beslist om doorzichtige plastic lamellen te plaasten waar men door kan rijden, maar omdat deze redelijk stug zijn viel er regelmatig goederen van de paletten wanneer men door deze lamellen reed. Resultaat: de lamellen werden doorgesneden...
Nu hebben we geluidsalarmen laten plaatsen op de deuren, dus wanneer de deuren langer dan 5 minuten openstaan geeft dit een vervelend geluidssignaal, men is er tevens in geslaagd deze uit dienst te plaatsen...
Er hangen tevens affiches uit hoeveel de energiekost en verlies is van continu geopende koelceldeuren.
Heeft er iemand hier op het forum een eventuele oplossing voor ons probleem.
Alvast hartelijk dank
Mvg
Luc

Reacties

een gemotoriseerde koelceldeur:
- trek aan het koordje dat een meter voor de deur hangt en je deur vliegt open
- en uiteraard sluit ze automatisch na x tijd.

zo wordt het in vele bedrijven gedaan!! niet goedkoop, maar je ziet zelf op die tabel wat je ermee bespaart.

groeten,
christophe

Inderdaad christophe,

En als er op het bedrijf een technische dienst is, en ze kunnen dat eventueel zelf maken, dan zal de prijs nog wel meevallen.

Men een paar persluchtcilinders kom je al een heel eind. (moet er natuurlijk wel perslucht aanwezig zijn)

Ik heb ook ooit al eens ergens een soort van "saloon" deuren gezien waar je gewoon met de heftruck tegenaan kon rijden.

dirk

Indien de bediening toch te omslachtig zou zijn, kun je misschien de schade beperken met een luchtgordijn.
Zie ook http://lsaarnhem.nl/index2.php?lang=nl

Ik zou een combinatie van beide doen: en de automatische deursluiting en een luchtgordijn.
Zo doen de meeste bedrijven het.
Koop dan wel een goed luchtgordijn met meedere luchtstromen.
zie WWW.biddle.nl ga naar producten dan naar luchtgordijen, industrie gebouwen koelhuis luchtgordijnen en als je dan op het pijltje naar beneden drukt krijg je een plaatje met wat ik bedoel.

"Ze argumenteren dat het 'te lastig' is telkens van de electrische heftruks van de trede te gaan om de deur te sluiten en te openen"

Kan véél eenvoudiger. Gewoon een boetesysteem instellen voor wie de deuren nog open laat staan. Ze moeten al niet meer lopen naast de transpalet want ze hebben een trede. Als ze al te lui zijn om af te stappen en terug op te stappen. Moeten ze maar naar ander werk zoeken. Bvb in de bouw of ploeteren in de aarde bij de wegenbouw.

Te lastig my ass. En dan 's avonds gaan fitnessen of lopen. Gewoon 5€ boete per opengelaten deur.

Bij ons in de fabriek (diepgevroren friet) hangen 2 deuren na elkaar, beide automatisch. Ze zijn beide tegelijk open te zetten (bij technische storing, haastklus, spoedlevering, calamiteit). Op de PC (Scada/ Citect) staan de minuten geregistreerd dat de deuren open staan. Na 20 minuten gaat een alarm af en komt het hoofd pruduktie kijken wat er aan de hand is.
De normale in- en uitvoer gebeurt door een opzetstation met pallet buffering, die door een eigen sluis in- en uitgevoerd worden. Geautomatiseerd.
Groeten,
Hans van Andel

je kan ook snelsluitgordijnen installeren

dit is een verticaal plastieken doek die snel verticaal wordt opgerold, maar duur in diepvriesuitvoering

yvan

Je kunt ook detectielussen in laten frezen in de betonvloer voor en achter de deur zodat de deur automatisch opengaat bij benadering van binnen of buiten. Tevens hoort zo'n deur zowiezo na 1 minuut automatisch weer dicht te gaan trouwens

Mvg Arnold