regenwater door boiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Momenteel hebben we in onze toekomstige tuin een regenwaterput van 5000l. Graag had ik geweten wat je hiermee zoal kan doen in een huishouden voor 2 personen. WC's, paar kraantjes, tuin...?
Volstaat dit bv. ook om wasmachine, afwasmachine, en eventueel douche op aan te sluiten?
Is het raadzaam om nog een 2de regenput van 5000 l bij te steken?
Onze architect wist ons te vertellen dat het niet evident is om regenwater door de gasketel (Renova BulexThermoclassic F 24 E) te laten opwarmen (voor wasmachine, douche,etc). Reden: zure regen, etc zou niet goed zijn voor de gasketel. In de winter zou het warm water door onze tigchelkachel worden opgewarmd. Is regenwater hiervoor nadelig?
En kan je twee watercircuits (regenwater en leidingwater) volledig van elkaar gescheiden door dezelfde gasketel laten opwarmen?

Maw is het zinvol om een regenput bij te laten plaatsen (820 €)? Lijkt mij enkel zinvol als we meer met het water kunnen doen dan wc doorspoelen.

Wie maakt mij iets wijzer?

Griet

Reacties

Griet,

Alles is mogelijk. Ik zou dit doen via een platenwarmtewisselaar, dan hebt u helemaal geen kontakt met uw regenwater en zijn alle problemen die men daar aan heeft weg.

Tegelkachel kan ook gebruikt worden.

Hans V.

hoe werkt een platenwarmtewisselaar? En betekent dit dan dat het regenwater niet door de gasketel moet?

Griet,

Een platenwarmtewisselaar is een kompact geheel van geperste platen die aan elkaar gemaakt worden. Het materiaal waaruit deze worden gemaakt kan door u zelf gekozen worden afhankelijk van gebruik. Tussen plaat 1 en 2 komt water van uw verwarming. Tussen plaat 2 en 3 komt uw regenwater, tussen 3 en 4 weer uw verwarming en tussen 4 en 5 weer regenwater en zo verder afhankelijk van het nodige vermogen.

Toestel is klein ( 20 cm op 30 cm op 10 cm vb)

google even naar platenwarmtewisselaar op afbeeldingen. Enkele goede voorbeelden van.

Hans V.

Griet,

Was even te snel.

Zo komt uw cv water niet in kontakt met regenwater en kun je dit toch opwarmen.

Voor de installatie komt er wel wat bij kijken : pomp, sensor, eventueel temperatuurregeling,

Kan ook in pakket gekocht worden vanaf 1600 euro.

Hans V.