architect energiezuinig bouwen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hopen volgend jaar te starten met de bouw van onze energiezuinige woning in Scherpenheuvel-Zichem. Wij willen vooral goed isoleren en zoveel mogelijk gebruik maken van ecologische materialen. Traditioneel of houtskelet, daar zijn we nog niet uit. Wij hebben al veel over energiezuinig bouwen gelezen, o.a. op dit forum, en zoeken nu een architect die ons zo goed mogelijk kan bijstaan. Ervaring met energiezuinig bouwen is een pluspunt, maar een open geest en enthousiasme vinden wij nog belangrijker. Als je iemand kent in onze regio (oosten van Vlaams-Brabant, maar niet ver van Antwerpen en Limburg), kan je dan zijn/haar gegevens doormailen? Wij zullen u dankbaar zijn!!

Reacties

Els,

Ik heb tijdens een opendeur-editie - mijn huis/mijn architect - een interessante woning bezocht in Antwerpen.
Tijdens de rondleiding gaven de architecten uitvoerig uitleg over de ecologische materialen en energiezuinige toepassingen.
Ik heb daar toen veel van opgestoken! Bv.. over luchtdicht isoleren, minimum isolatiediktes, cellulose isolatie.....
De architecten (plan-x arch. bureau) waren van Antwerpen zelf.
Kijk anders eens op hun site: www.plan-x.be

Véél succes met je zoektocht!
Groeten
Luc

je kan misschien eens informeren bij centrum duurzaam bouwen te heusden-zolder: http://www.centrumduurzaambouwen.be/
nog een link gevonden via google:
http://orca.skynetblogs.be
is een architectenbureau uit leuven. Iemand op het forum ervaring mee?

check ook even arch bart cobbaert denc!-studio

Ik zoek voor een collega een architect voor een PASSIEFWONING in de streek rond Couvin. Iemand interesse?
Mon

goede architecten op site van vibe en ook bij de forumbezoekers

Stefan

Jan,

"nog een link gevonden via google:
http://orca.skynetblogs.be
is een architectenbureau uit leuven. Iemand op het forum ervaring mee? "

wij hebben hier goede ervaringen mee, na ons zijn ook goede vrienden ermee "in zee gegaan" met eveneens goede ervaringen.

groeten,

Björn

mon,

couvin is wel echt de andere kant van belgie... geven ze ook een half jaar kost en inwoon? dan kunnen we er eens over nadenken

groeten,
christophe

Ja, bij nen goeien trappist van Chimay hé Christophe!
Alle gekheid.......Ken jij niemens in deze streek?
Mon

eigenlijk wel, maar ik heb onlangs slechte referenties gehoord (hoewel zijn naamkaartje veelbelovend was), dus... niet meer naar doorverwijzen is de boodschap.
kunnen ze niet helpen via het franstalige luik van passiefhuisplatform?
of het ontwerp laten maken door een vlaamse architect en de werfopvolging grotendeels door een lokale architect met lange-afstands-begeleiding van die vlaamse architect? tis maar wat brainstormen hé, want het zou jammer zijn dat dat passiefhuisproject al zou stoppen omdat ze geen architect vinden.

groeten,
christophe

Heb niet zolang geleden op het forum gelezen dat een Mechels architectenbureau / studiebureau (op de Europalaan als ik mij niet vergis) een passiefhuis aan het bouwen zou zijn in Zemst, maar vind het topic niet meer terug.

kan iemand mij laten weten waar dat juist is in Zemst, of mag dat niet bekend gemaakt worden? Ben namelijk heel geinteresseerd en zou graag eens een kijkje gaan nemen, ik woon nl. in Mechelen.

Dank bij voorbaat,
een nieuwsgierige student,
Geert

als architecten voor de regio Oost- en West Vlaanderen dacht ik zo voor de vuist weg aan Christophe Debrabandere (Zwalm) , Bruno Deraedt (GEC, Gent), Bart Cobbaert (DENC, Drongen) , EVR-architecten (Gent), Greta Sabbe (Ardooie), E. Boddaert (Munte),A. Versele (Gent), D. Desmedt (Drongen)... met excuses voor degenen die ik vergeten ben ...

voor de regio Mechelen ken ik Ingrid Van Hoof (Mechelen), die al meerdere passiefprojecten op haar actief heeft .

toch vind ik het noemen van namen op het forum een jammere zaak, de afwezigheid van publiciteit was juist verfrissend ...
ik blijf erbij dat bouwers hoogstwaarschijnlijk niet over de kennis beschikken om de geleverde diensten correct in te schatten .
en aangezien dit het INTERNET is, kan eender wie onder een schuilnaam eender wat beweren ... waar sta je dan met je publiciteit ?
het lijkt mij veel zinniger om eens te gaan kijken op de website van VIBE (www.vibe.be) en het passiefhuisplatform (www.passiefhuisplatform.be).

met vriendelijke groeten,
bart humbeeck

Geert, in de onderstaande link schreef iemand "Casa Prima is een passiefhuis aan het bouwen in Zemst": http://bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1130866072&first=&last=.

Technische informatie over dit passiefhuis vind je via http://www.passiefhuisplatform.be/content/seetool_media/pdf/PF_Zemst_B.pdf.

en voor het bouwen van passiefhuizen en laagenergiewoningen zijn er al heel wat aannemingsfirmas met ervaring in belgie!

regio oostvlaanderen en westvlaanderen:
www.hota.be (gent)
www.lab15.be (evergem)
www.denoordboom.be (ronse)

regio antwerpen en limburg:
www.bokken.be
...

deze lijst is verre van volledig, ook hier zou ik zeggen zie:
http://www.passiefhuisplatform.be/index.php?col=-databank&lng=nl&doc=bedrijven
en
http://www.vibe.be/waar/index.php#adres

groeten,
christophe

PS: voor ontwerp en realistie van laagenergiewoningen moet je toch eerst bij enkele professionele mensen informatie gaan inwinnen, zodat je zeker de juiste keuzes maakt!

Voor al uw vragen rond passiefwoningen vindt u heel wat informatie op onze website www.epblipa.be.  Ook interessant is het uitvoeren van een blowerdoortest.

We geven u graag ook extra informatie of toelichting rond deze items. Contacteer ons vrijblijvend.