Pur in dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik was aan het zoeken op internet op zoek naar firma's in west-vlaanderen die pur spuiten.

Die firma kan ook isolatie spuiten tegen het dak zelfs over de kepers heen, zie (kleine) foto. Wat denken jullie hiervan?

Ik heb al een offerte aangevraagd voor de vloerisolatie: 10 cm dik, 100m2. Ben benieuwd hoeveel dit gaat kosten.

Mvg,

Reacties

PUR ten zeerste te vermijden!

ZEER giftig, milieubelastend, zeer veel energie nodig om te produceren EN veel duurder dan de rest. Ook de nauwkeurigheid van het aanbrengen roept vragen op.

Voor dak veel goedkoper om rockwool te nemen of eventueel cellulose.

jeroen

Pur tegen je dak : waarom ?

Er zijn oplossingen die zowel bouwtechnisch als ecologisch veel beter zijn. Bovendien kan je daarbij een deel van de werken zelf uitvoeren, wat het prijskaartje mogelijk kan drukken (ik ken de prijs van die gespoten Pur niet, maar je kan dat in elk geval niet zelf doen).

Het enige 'voordeel' dat ik zie is dat je eventueel met een kleinere dikte een goed isolatiewaarde haalt. Daarentegen is de Pur niet of slecht dampopen, dus gegarandeerd problemen als je niet behoorlijk en permanent ventileert.

Wout

Beste,

Ik had ook plannen in die richting en heb deze ook eens voorgelegd aan dit forum. (Ik denk de thread: zolder isoleren)

Na onder mijn voeten gekregen te hebben dat er op dit forum niets over PUR gevraagd mag worden, want niet ecologisch genoeg volgens sommigen, zijn er toch enkele waardevolle reacties gekomen.

Wij hebben er van afgezien omdat:
- ik mijn zolder voorlopig niet nodig heb en eerst de vloer ga isoleren (met XPS )
- er een risico kan bestaan dat er een minimale hoeveelheid vocht tussen keepers, panlatten, gordingen en de PUR laag kan komen met rotting tot gevolg.
- Als er eens een dakpan breekt zag ik niet direkt een goede oplossing om deze te vervangen.

Het grootste minpunt van PUR voor mij is dat ingeval van brand er giftige cyaandampen worden gevormd.

Het heeft wel een schitterende isolatiewaarde.

Koen

Koen, Mathias,

Koen schreef:
"Na onder mijn voeten gekregen te hebben dat er op dit forum niets over PUR gevraagd mag worden, want niet ecologisch genoeg volgens sommigen, zijn er toch enkele waardevolle reacties gekomen."

Voor sommigen is ecologie uitgevonden door de groenen om de mensen de KLOTEN! Dit geheel terzijde...

Het gaat hier niet in eerste instantie om ecologie, PUR is TECHNISCH het minst geschikte product om een dak te isoleren. Naar warmte-doorslag in de zomer hebben andere materialen met bv. meer massa, ook betere eigenschappen.

Stijve plaatmaterialen zijn ook moeilijker naadloos tussen 2 balken te plaatsen.

(Misschien niet democratisch, maar PUR zou inderdaad beter verbannen worden op een ecologisch forum, daar het op geen enkel vlak aanvaardbaar is.)

MAAR dit tussen haakjes dus!

groeten

jeroen

Beste Mathias,

Waarom zou je je dak (slaapkamer ??) laten volspuiten met chemische troep ??

Hoe kan je hout (kepers panlatten, .. ) nog ooit degelijk opdrogen ?

Wat bij het slopen van het huis ? (elk huis wordt ooit afgebroken)

enz..

dirk

Ok, dat idee over pur in het dak is afgevoerd, ik had het ook maar gezien op een website van een leverancier hoor.

Ik heb mij wat verder geïnformeerd en ik zit nu te denken aan:

- 18cm rotswol in het dak met dampschermfolie
- 2x4 cm harde platen in de vloer en ik zal vragen aan de loodgieter of ik het zelf mag doen, zal wel geen probleem zijn. Als ik dan als randisolatie tegen de muren een harde plaat neem van 4cm mag ik die dan laten doorlopen tot juist onder de tegel? Bv tot 1cm onder het nulniveau? en dan de tegel een halve cm van de muur laten leggen en daar dan een plint over.

Dirk,

ik zag onlang een woning (klassiek gebouwd met spouw) en er was PUR gespoten op snelbouw.

toen ik een paar dagen later terug passeerde (met fototoestel) was de gevelsteen al geplaatst.

er lopen blijkbaar nog altijd rare mensen rond in vlaanderen

Stefan

Jeroen,

Voor mij is het simpel: dit forum dient om de vragen van mensen ivm bouwen, energie,... te beantwoorden en om aan te tonen dat er zeer goede 'ecologisch verantwoorde' alternatieven bestaan.

Daarom moet erover zaken als PUR op dit forum gediscussiëerd kunnen worden. Ik ben daardoor alleszins van gedacht veranderd...

Je mag niet in een vorm van eco-extremisme vervallen en dit forum beperken tot enkel die dingen die volgens jou geweten mogen zijn. Je moet door argumentatie juist kunnen aantonen dat er volwaardige alternatieven bestaan.
Anders moeten we elke thread over bv gasverwarming ook maar schrappen.

Groeten,
Koen

Ok Koen,

Er moet natuurlijk over gediscussieerd kunnen worden.

Daarom schreef ik het ook tussen haakjes!

jeroen

Als ik verder mag gaan in de bezoedeling van PUR in deze toepassing: heel je dak wordt op deze manier gereduceerd tot 1 kluwen niet-recycleerbaar materiaal. Als je dan toch graag met de cyanaten in de neus gaat slapen, kies dan tenminste voor een sarkingdak of voor de losse platen!

Ikzelf overweeg wel PIR-platen in m'n spouw omdat ik anders ,gezien de strikte verkavingsvoorschriften op onze grond, onmogelijk goed kan isoleren zonder m'n binnenruimte al teveel te reduceren.