afvoerkanalen gasverwarming appartementen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een vriendin van mij heeft problemen met haar appartement. Ze huurt de hoogste verdieping van een appartementsgebouw van 3 verdiepingen. Soms ruikt ze een gasgeur. Iemand van bulex is komen meten en zegt dat de afvoer niet altijd goed werkt. De huisbaas wil daar niets aan doen.
Voor de drie appartementen is dezelfde schouw voorzien. Momenteel krijgt ze denkt ze ook gasgeur binnen van de lager gelegen appartementen.Nu had ik gehoord dat er wettelijk per appartement een aparte schouw of afvoerbuis moet zijn. Klopt dat, want ik vind van die wetgeving niets terug.

Alvast bedankt.

Reacties

natuurlijk elk toestel moet een apparte schouw hebben

Bedankt. De huisbaas beweet wel, vermits de appartementen niet nieuw zijn dat het dan niet hoeft. Dat het alleen geldt voor appartementen gebouwd vanaf een bepaalde datum. Waar kan ik eventueel de teksten van die normen of wetgeving vinden.
Bedankt

@ Eric

Laat uw vriendin een aangetekende brief versturen naar haar huurbaas. Waarin ze klaagt over de gasgeur.
Leg hem uit dat HIJ verantwoordelijk zal zijn bij eventueele CO doden.
En dat je ook van plan bent om een aangetekende brief te sturen naar
1)de gasmaatschappij
2)de burgemeester en
3)de brandweercommandant.

Hij zal wel in aktie (moeten) schieten. En indien niet dan doet de gasmaatschappij of de brandweer dat wel.