glasdallen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Kan iemand mij vertellen welke de isolatiewaarde is van glasdallen?

Ik heb gezocht via de zoekfunctie, maar de enige vermelding die ik vind is dat ze beter weggelaten kunnen worden.

Op de website van Livios staat dat ze even goed zijn als dubbel glas, maar ja er zijn soorten dubbel glas hé.

Ik ben de glasdallen tegengekomen op de eerste verdieping van een langgerekt gebouw(40m x 10m) dat vroeger een wolspinnerij was en nu als kantoor gebruikt wordt.

Langs de oostelijke lange zijde zijn glasdallen gebruikt, langs de westelijke lange zijde dubbel glas in ALU-profielen (uit de jaren stillekes?).

Alles vervangen is geen optie wegens geen geld. Ik wou graag weten of de glasdallen nog slechter zijn dan de ramen qua isolatiewaarde, of juist beter.

Reacties

Valérie,

wij hebben in onze huidige woning fantastisch veel glasdallen. Het probleem zijn niet de dallen zelf, maar de voegen. In de winter voel je de glasdalwand echt koude uitstralen, in de zomer kan je er bij wijze van spreken een ei op bakken.

Wij hebben prefab-panelen, en de voegen waar deze panelen op mekaar stonden en aansloten met de zijmuren lekten allemaal. Alles moest terug uitgeslepen worden en opgekit. Maar dat was waarschijnlijk eerder een kwestie van onvakkundige plaatsing.

Architecturaal kan je er knappe dingen mee doen, maar als je het energetisch bekijkt zou ik zeggen : handen af ! (toch voor verwarmde ruimten).

Wout

Qua verwarming zijn glasdallen in de winter geen optie.

Ik heb er 15 jaar geleden laten plaatsen in plaats van een hoge maar smalle poortopening. En in het midden hebben we een opening gelaten en daar zit een venster in. Het is wel enkel een kipvenster.

Het voelt er altijd een beetje koud aan, maar qua architecturaal standpunt zijn ze wel super ! Al veel mensen horen op stoefen.

Geert

Vetroarredo- technische gegevens

Lichtdoorlating:

helder ca. 80 %
kleur ca. 55 % tot 65 %
Nordica ca. 40%
Thermische isolatie:

met cementmetselkalk : K = 3,2 W/m² K
met lichte beton: K = 2,9 W/m² K
Geluiddemping:

R'W = 40 - 45dB
Vuurresistentie:

zie Beproevingsverslag
Breukweerstand:

600 kg - 19 x 19 x 8 cm (volgens UNI normen)

Niet al te best dus, glasdallen.

Bedankt voor de informatie!

Valérie

Als je ze niet kan vervangen, kan je er misschien een dubbel glas tegenaan zetten aan de binnenkant (superisolerend bvb)

Met een kader van houten latten kan het het glas op z'n plaats houden.

Een voorzetraam dus eigenlijk.

dirk